Міжнародна діяльність

Неймовірний профорієнтаційний захід у Швейцарії!

21.07.2024 – 01.08.2024 року доцент кафедри фізичного виховання НТУ «ХПІ» Євтифієва Ірина Ігорівна за підтримки Посольства України у Швейцарії на чолі із Послом Венедиктовою Іриною Валентинівною провели унікальний спортивний захід у Міжнародному олімпійському комітеті в м. Лозана, Швейцарія. У межах візиту до МОК для харківських спортсменів було організовано спеціальний профорієнтаційний захід, серія лекцій та майстер-класів, спрямованих на розвиток кар’єри спортсмена поза спортивною ареною. Учасники дізналися про можливості навчання в НТУ «ХПІ», роботі в спортивних федераціях, організації міжнародних спортивних подій. Юнаки та дівчата ознайомились із діяльністю Міжнародного олімпійського комітету (МОК), історією олімпійського руху та професійними можливостями, які відкриває спортивна кар’єра. Основні теми заходу:

– Спортивний менеджмент та кар’єрні перспективи

– Роль спортсменів як амбасадорів спорту і здорового способу життя

– Можливості стажування та працевлаштування в МОК та інших спортивних організаціях.

Окремим етапом програми було відвідання Олімпійського музею, де спортсмени змогли ознайомитися з історією Олімпійських ігор, видатними досягненнями спортсменів та впливом спорту на культуру й суспільство. Екскурсія мала на меті надихнути молодих спортсменів на подальші досягнення та показати, що спорт відкриває безмежні можливості для самореалізації.

Завдяки профорієнтаційній програмі школярі отримали необхідні знання для свідомого планування свого майбутнього та зрозуміли, що спорт може бути лише початком їхньої кар’єри у світі міжнародного менеджменту, освіти та культури.

 

 

16.09.2024 – 21.09.2024 року доцент кафедри фізичного виховання НТУ «ХПІ» Євтифієв Андрій Сергійович у рамках робочого візиту відвідав спортивний центр Атирау, Казахстан. Андрій Євтифієв не лише виступив у ролі рефері на міжнародних змаганнях, але й провів профорієнтаційний захід для учасників із різних країн. Захід був спрямований на ознайомлення спортсменів із можливостями кар’єрного розвитку в спортивній індустрії та за її межами. Основні моменти профорієнтаційного заходу:

– Лекція про спортивний менеджмент і суддівську діяльність: Андрій Євтифієв поділився своїм багаторічним досвідом у якості рефері та розповів про важливі аспекти суддівства на міжнародних змаганнях. Він пояснив, які навички потрібні для роботи рефері та як можна розвиватися в цьому напрямку.

– Кар’єрні можливості після завершення спортивної кар’єри: Андрій Сергійович розповів учасникам про те, як спортсмени можуть застосовувати свої навички в інших професійних галузях, таких як спортивна аналітика, тренерська діяльність, організація змагань та робота у міжнародних спортивних організаціях.

– Інтерактивна сесія: учасники мали можливість поставити запитання та отримати поради щодо своїх кар’єрних шляхів. Обговорювалися перспективи роботи у спортивних федераціях, можливості навчання та стажування для розвитку професійних навичок.

Завдяки цьому заходу спортсмени з різних країн отримали цінні знання та натхнення для подальшого професійного розвитку в спортивній індустрії, детально ознайомились із НТУ «ХПІ» та навчанням на спеціальності 017 Фізична культура і спорт. Захід був спрямований на підримання міжнародних зв’язків між НТУ «ХПІ», спортивними федераціями та представників кафедр фізичної культури та спорту університетів Казахстану.