Півень Олена Миколаївна

Півень Олена МиколаївнаЗавідувач кафедри,професор, к.т.н.

olena.piven@khpi.edu.ua

Профіль Google Scholar

Профіль Scopus

Профіль ORCID

Web of Science

Освіта

Харківський державний політехнічний університет, спеціальність: «Технологія жирів і жирозамінників»,

кваліфікація: інженер-технолог, КД № 900741, 26.02.1996 р.

Кандидат технічних наук, 05.18.06 – Технологія жирів, ефірних масел та парфумерно-косметичних продуктів,

Тема дисертації: «Технологія стабілізації харчових жирів щодо окиснювального псування»,

Диплом кандидата наук ДК № 043076, виданий 08.11.2007, доцент кафедри технології жирів та продуктів бродіння,

Атестат доцента 12ДЦ № 031129, виданий 17.05.2012р.

Дисципліни

Підвищення кваліфікації

ТОВ «ФАКТ-2019». Види діяльності підприємства: Виробництво пива. Тема: «Сучасне обладнання та новітні технології бродильних виробництв» (30.11.2020 – 30.05.2021).

Обсяг годин: 180 годин (6 кредитів ЕКТС). Наказ НТУ «ХПІ» №946С від 09.07.2021 р.

Публікації

  1. Obtaining antioxidants from food industry waste and their use in fats / A. Demydova, S. Molchenko, T. Berezka, O. Piven, O. Chumak, O. Аksonova // Food science and technology. – 2023. – Vol. 17. – Issue 2. – P. 32–40. Web of Science, DOI https://doi.org/10.15673/fst.v17i2.2598.
  2. O. Piven and T. Chunikhina, “Measurement Uncertainty Evaluation of the Aqueous Solutions of Gelatin’s Rheological Characteristics by Penetrometer,”XXXII International Scientific Symposium Metrology and Metrology Assurance (MMA), 2022, pp. 1-4. Scopus. doi: https://doi.org/10.1109/MMA55579.2022.9992521.
  3. O. Piven and T. Chunikhina, “Measurements Accuracy in the Research of Food Emulsion Stability Based on the Regression Analysis,”XXXII International Scientific Symposium Metrology and Metrology Assurance (MMA), 2022, pp. 1-4. Scopus. doi: https://doi.org/10.1109/MMA55579.2022.9992418
  4. Метрологічні особливості вимірювання з півдищеною точністю густини нерафінованих олій/ Ю.В. Кузьменко, Д.М. Мельник, О.А. Мінченко, В.О. Голодняк, І.М. Демидов, О.М. Півень, В.І. Шевченко, Д.А. Смородський, В.В. Хасанов // Український метрологічний журнал. – 2020. – № 3A. – C. 17–22. (Web of Science, https://doi.org/10.24027/2306-7039.3А.2020.217618).
  5. Кудрявцева Ю., Демидова А., Півень О. (2023). Зберігання та контроль якості лікеро-горілчаної продукції. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (4(18), 65–72.
    https://doi.org/10.20998/2413-4295.2023.04.08
  6. Теоретичні та експериментальні дослідження процесу низькотемпературного обрушування високоолійного соняшнику в умовах дії відцентрового поля / Л.І. Перевалов, В.О. Голодняк, І.М. Демидов, В.К. Тимченко, О.М. Півень, С.М. Мольченко // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2021. – № 1. – С. 57–66. doi: https://doi.org/10.20998/2278-5364.2021.1.07.
  7. Теоретичні та експериментальні дослідження процесу обрушування насіння соняшнику кондитерського сорту / Л. І. Перевалов, Л.В. Фадєєв, О. М. Півень, В.К. Тимченко, М.В. Дьяченко // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2020. – № 2. – С. 57-68. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/47810.
  8. Розробка рецептури нового лікеро-горілчаного напою «Зоряна ніч» / О.М. Півень, С.М. Мольченко // Інтегровані технології та енергозбереження: щокварт. наук.-практ. журн./ Нац. техн. ун-т “Харків. політехн. ін-т” . – Харків: НТУ “ХПІ”, 2020. – № 3. – С. 54-62.
  9. Оптимізація рецептурного складу та деяких споживчих властивостей гречаних цукерок / О.М.Півень, І.М. Демидов, С.М. Мольченко, Т.О. Березка // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2020. – № 6 (1360). – С. 71–76. doi: https://doi.org/10.20998/2220-4784.2020.06.11
  10. Гідратування соняшникової олії з гідратуючими агентами на основі борошна (англ. мовою) / Демидова А.О., Аксьонова О.Ф., Півень О.М. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. / [редкол. : О. І. Черевко (відпов. ред.) та ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2020. – Вип. 2 (32). – C. 173-183. 238 с. http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5950