Кафедра розподілених інформаційних систем і хмарних технологій спільно з компанією 

Source iT 10 березня для студентів нашої кафедри провела семінар на тему

“Developer Yellow brick road”

(“Дорога розробника з жовтої цегли”)

Спікер: Олексій Добрунов (Software Consultant в компанії Valtech. 10+ років досвіду в iT ‑ Android, Java і Web development) розкрив основні етапи становлення розробника ПЗ. Студенти кафедри були вдячні доповідачу за цікаву та змістовну доповідь.


ВІТАЄМО

магістра групи КИТ-94 Анну Біловус і її наукового керівника професора Олега Пігнастого з перемогою на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

Конкурс проводилося 29 травня 2020 року на базі Кременчуцького національного університету.

На конкурс надійшло 49 наукових робіт 67 авторів з 8 країн світу з 19 вищих навчальних закладів за чотирма спеціальностями.

За результатами розгляду робіт Галузева конкурсна комісія нагородила Біловус Анну Дипломом I ступеня за наукову роботу «Система управління розподіленої транспортної конвеєрної системою з використанням нейронної мережі».

Бажаємо Ганні та її науковому керівнику нових творчих успіхів і перемог на престижних конкурсах.1 diplom_Біловус


ВІТАЄМО

магістрів групи КІТ М220в Аліну Мещанову, Юрія Рибчука, Анастасію Ситникова і Владислава Шестопалова з успішним закінченням курсу «Основи Інтернету речей: з’єднання речей» і отриманням сертифікату Cisco Networking Academy®.

 2 AnastasiyaSitnickowa-IoT_Fund_Conn_Kh-certificate


ВІТАЄМО

студентів групи КИТ 97а і КИТ 97б Е. Воропаєва, А. Дементьєву, А. Сидорченко, Е. Соломку, А. Храмову з успішним закінченням курсу «Web UI Essentials Crash Cours» і отриманням сертифікату Softserv IT Academy.

Курси були організовані і проведені на базі НТУ «ХПІ». Викладачі – провідні співробітники IT компаній Харкова


ВІТАЄМО

магістра групи КИТ-М220в Анастасію Ситникову і її наукового керівника професора Олега Пігнастого з перемогою на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science» Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка.

Конкурс проводився 30 березня 2021 року на базі Одеської національної академії харчових технологій під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.

До складу журі Конкурсу увійшли 106 спеціалістів-науковців, з них 62 з 19 зарубіжних країн: США, Німеччина, Швейцарія, Ангола, Бенін, Чехія, Італія, Китай та інші.

На перший етап конкурсу було подано 239 робіт з українських та закордонних закладів, у тому числі з 40 університетів таких країн як: Німеччина, Канада, США, Коста-Ріка, Бразилія, Індія, Пакистан, Ізраїль, Китай та інші.

За результатами розгляду робіт конкурсна комісія нагородила Анастасію Ситникову Дипломом IІІ ступеня за наукову роботу «Construction of control systems of flow parametres of the smart conveyor using a neural network».

Бажаємо Анастасії та її науковому керівнику нових творчих успіхів і перемог на престижних конкурсах.

{“subsource”:”done_button”,”uid”:”6201D7F3-6F25-45CF-8986-0E69600AD513_1617716674419″,”source”:”other”,”origin”:”gallery”,”source_sid”:”6201D7F3-6F25-45CF-8986-0E69600AD513_1617716674433″}


ВІТАЄМО

студентку групи КИТ-97а Анастасію Храмову і її наукового керівника кандидата технічних наук Дарину Ємельянову з перемогою на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю «Архітектура та містобудування».

Конкурс проводився 22 квітня 2021 року на базі Харківського національного університету будівництва та архітектури.

На конкурс надійшло 54 наукових робіт 77 авторів з 32 вищих навчальних закладів.

За результатами розгляду робіт конкурсна комісія нагородила Анастасію Храмову Дипломом IІІ ступеня за наукову роботу «Розробка інформаційного забезпечення оцінки “Екологічності” у розв’язанні задач сталого розвитку».

Бажаємо Анастасії та її науковому керівнику нових творчих успіхів і перемог на престижних конкурсах.


Почесна нагорода професора Льва Григоровича Раскіна

27-го травня на урочистому засіданні Вченої Ради НТУ «ХПІ» ректор університету Євген Іванович Сокіл вручив Грамоту Верховної Ради України за видатні заслуги перед Українським народом професору кафедри розподілених інформаційних систем і хмарних технологій Льву Григоровичу Раскіну. В активі творчих досягнень професора Раскіна понад 400 опублікованих наукових робіт, в тому числі 12 монографій. За весь період своєї професійної діяльності він підготував близько 60 кандидатів технічних наук і 9 докторів технічних наук.

Сфера наукових інтересів Лева Григоровича методи оптимізації, дослідження операцій, системи штучного інтелекту, методи статистичного аналізу, математичні методи і програмна реалізація систем прийняття рішень, а також прийняття рішень в умовах багаторівневої невизначеності. У скарбниці його творчих нагород є два дипломи Оксфордського Академічного Союзу, медаль “Григорій Сковорода” Національної академії педагогічних наук України, почесні дипломи і грамоти.

Співробітники кафедри розподілених інформаційних систем і хмарних технологій сердечно вітають Лева Григоровича з врученням Грамоти Верховної Ради України і бажають йому подальшої плідної творчої роботи.