11 березня 2021 року програма науково-технічного співробітництва COST проводить щорічний інформаційний день для асоційованих країн-учасниць рамкових програм ЄС з досліджень та інновацій. Захід організовано з метою поширення актуальної інформації щодо можливостей участі в програмі COST та підтримки комунікації між дослідниками, бізнес-сектором, органами влади та іншими зацікавленими сторонами.

Організатори заходу пропонують дізнатися більше про участь у мережах COST (COST Actions), діяльність асоціації COST, переваги та можливості участі у програмі для асоційованих країн.

Захід проходитиме онлайн на платформі Zoom за посиланням https://cost-eu.zoom.us/j/82770337134 з 11.00 до 13.00 (за Київським часом). Зверніть увагу, що участь у заході не потребує попередньої реєстрації.

Програма науково-технічного співробітництва COST – це інструмент ЄС для створення та підтримки міжнародних наукових та інноваційних мереж. Починаючи з 1971 року програма фінансується за рахунок фондів Європейського Союзу, зокрема через рамкові програми ЄС з досліджень та інновацій.

На сьогоднішній день програма налічує близько 150 діючих мереж (COST Actions). Програма не має обмежень щодо галузей науки та інновацій, підтримує міждисциплінарні та перспективні напрями. Програма також є відкритою для різних груп стейкхолдерів, зокрема приватного сектору, закладів вищої освіти та наукових установ, неурядових організацій, державних органів влади.

Активізація участі України у програмі COST сприятиме поглибленню співпраці та посиленню комунікації між зацікавленими сторонами, обміну досвідом та пошуку потенційних партнерів у контексті приєднання України до наступної рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *