У боротьбі зі зміною клімату Німеччина робить ставку на свою національну водневу стратегію. Одним з проектів є загальнонаціональний проект «Power-to-X».

«Power-to-X» відноситься до числа технологій, за допомогою яких відновлювальна енергія може бути перетворена в інші джерела енергії, такі як, наприклад, водень. Цю технологію можна використовувати в секторах з високим рівнем викидів, таких як транспорт і промисловість, і зробити їх тим самим більш безпечними для клімату. 

Power-to-X – загальний термін для ряду шляхів зберігання та перетворення, які використовують надлишок електроенергії з відновлюваних джерел енергії, як правило, сонячної та вітрової. «Х» означає тип енергії, в яку перетворюється надлишок електроенергії. Зазвичай це гази, рідини або тепло.

Вітер та сонячна енергія являють собою основні стовпи цих планів, але водень відіграє додаткову роль. Це розглядається як спосіб забезпечити широкомасштабну інтеграцію відновлюваних джерел енергії в мережу виробництва енергії; як засіб розподілу енергії між секторами та регіонами та як буфер зберігання для підвищення стійкості системи. Вітер та сонячна енергія вимагають масштабного накопичення енергії, щоб компенсувати короткочасний та сезонний дисбаланс. Завдяки задіяним порядкам, цього найкраще досягти шляхом перетворення надлишкової електроенергії за допомогою різних концепцій Power-to-X.

Крім іншого, команда «Power-to-X» розробляє концепції оптимальної роботи водневих заправних станцій і тестує способи економічного розпалу й підтримки роботи промислових печей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *