📚 ГРАНТИ НА КОНТРАКТНЕ НАВЧАННЯ: ЯКІСНА ОСВІТА, ЩО ДОСТУПНА КОЖНОМУ!

Ми раді повідомити, що Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут” приєднався до проєкту МОН України щодо запровадження державних грантів для отримання вищої освіти. Це означає, що у вас є унікальна можливість отримати фінансову підтримку від держави для покриття частини або у всьому обсязі вартості навчання  на контрактній основі.

Що таке гранти?

Гранти надаються студентам, які вступають на контрактну форму навчання до ВНЗ України. Розмір гранту залежить від ваших результатів національного мультипредметного тесту (НМТ):

  • Грант І рівня: 15 000 грн (за результат від 150 балів з будь-яких 2-х предметів НМТ або ЗНО), помножений на коефіцієнт спеціальності за якою ви вступаєте.
  • Грант ІІ рівня: 25 000 грн (за результат від 170 балів з будь-яких 2-х предметів НМТ або ЗНО), помножений на коефіцієнт спеціальності за якою ви вступаєте.

Як це працює?

Отримання гранту навіть першого рівня значно зменшує ваші витрати на навчання.

Освітня програма «Інтелектуальний аналіз даних» (спецальність 113. Прикладна математика)

Річна вартість навчання становить 19 860 грн. З грантом першого рівня у 15 000 грн ви отримаєте 15,000 грн * 1.5 = 22,500 грн на навчання в рік від держави, що повністю покриєває ваші витрати на навчання!

Освітня програма «Штучний інтелект» (спецальність 122. Комп’ютерні науки)

Річна вартість навчання становить 30 470 грн. З грантом першого рівня у 15 000 грн ви отримаєте 15,000 грн * 1.3 = 19,500 грн на навчання в рік від держави, що покриє більшу частину ваших витрат. У результаті, фінальна вартість контракту складе лише 10 970 грн!

З грантом другого рівня у 25 000 грн ви отримаєте 25,000 грн * 1.3 = 32,500 грн на навчання в рік від держави, що повністю покриває ваші витрати на навчання!

Які переваги?

Ці гранти надають вам чудову можливість отримати якісну ІТ-освіту в НТУ «ХПІ» за обраною освітньою програмою з мінімальними фінансовими витратами. Не втрачайте свій шанс орієнтуватися на власні інтереси та здібності, а не лише на наявність бюджетних місць

Чому це важливо:

  • Економічна вигода: Гранти дозволяють значно зменшити фінансове навантаження на родини студентів.
  • Гнучкість у виборі спеціальності: Абітурієнти можуть вибирати програми, які їм дійсно цікаві, без прив’язки до наявності бюджетних місць.
  • Доступ до сучасної освіти: Гранти сприяють здобуттю актуальних знань та навичок, що підвищує конкурентоспроможність випускників на ринку праці.

Процес отримання грантів

Вибір навчального закладу та освітньої програми:

  • Абітурієнти повинні обрати пріоритетний навчальний заклад та відповідну освітню програму через свій електронний кабінет.
  • Рекомендується ознайомитися з вартістю контракту для обраної програми, щоб зрозуміти, яка частина навчання може бути покрита грантом.

Процес подання заявки:

  • Після зарахування на програму студент повинен подати заяву на грант через свій електронний кабінет в Єдиній державній електронній базі освітньої інформації (ЄДЕБО) з 5 вересня по 31 жовтня 2024 року.
  • Після обробки заяви студент буде поінформований про призначення гранту на перший рік навчання із зазначенням суми.

Отримання та використання гранту:

  • Грант надається на весь термін навчання, але виплати проводяться двічі на рік.
  • Після затвердження заявки потрібно пройти електронну ідентифікацію через мобільний додаток «Дія» та відкрити рахунок у банку для зарахування гранту.
  • Якщо абітурієнт неповнолітній, заявку подає один із батьків або законний представник.
  • Кошти гранту можуть бути використані лише для оплати навчання у ЗВО, з яким укладено контракт.

Не пропустіть можливість стати частиною нашої академічної спільноти. Подайте заявку вже сьогодні та скористайтеся всіма перевагами цієї програми!

Телефонуйте

Пишіть нам у телеграм, або телефонуйте +380 (97) 113-45-19

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *