Цикл вебінарів про IT освіту! Пост-реліз

19 лютого відбувся другий вебінар із циклу онлайнів про IT-освіту для старшокласників та їхніх батьків. Цього разу темою були IT-спеціальності: якими вони бувають, з чого складаються, за що відповідають.

Нагадаємо, що ком’юніті кафедри КМАД — Data Science та Big Data — проводить серію вебінарів, щоби відповісти на найпоширеніші питання щодо IT освіти та допомогти старшокласникам зорієнтуватися в майбутній IT професії.

Перший вебінар (відбувся в січні) — поспілкувалися про тренди в IT та з’ясували, якою буде ця галузь через 5 років. Спікерка — Олеся Ульянова, CEO Telesens, засновниця IT Grow Center.

Другий вебінар (відбувся в лютому) — розібралися в різномаїтті IT-професій та напрямів. Дізналися, що в IT працюють не лише програмувальники. Спікерка — Анастасія Жук, IT Recruiter TeamDev.

Посилання на записи: 

Перший вебінар про IT освіту для старшокласників та їхніх батьків на тему: «Тренди в IT 2022-2030 Дізнайтесь, що чекає на айтішників в майбутньому»

Другий вебінар про IT освіту для старшокласників та їхніх батьків на тему: «Хто працює в ІТ? Спойлер: не лише програмісти».⁣⁣⠀

Третій вебінар (планується в березні) — заглибимося в підготовку до обраної професії. Розберемося, які предмети посилено вивчати в школі, як обирати ВНЗ, де шукати першу роботу, та як проходити співбесіди.

Цікаві питання, що прозвучали під час другого вебінару. Відповідає Анастасія Жук, IT Recruiter TeamDev:

 

Які ITпрофесії топові з точку зору зарплатні?

З моєї точки зору, це DevOps, Data Scientist та Backend або FullSteck програмісти. Причому останні ті, які використовують мови для написання високонавантажених додатків. Загалом, в IT усі спеціальності мають високу заробітну ставку. Але якщо ви обиратимете свою спеціальність за фінансовим критерієм та в процесі зрозумієте, що вам нецікаво — ви не зможете одержувати багато грошей. Висока винагорода буде тоді, коли буде щира зацікавленість та любов до професії. Обирайте професію з точку зору вашого інтересу.

 

Чи достатньо шкільного рівня математики для вступу у ВНЗ на професії, пов’язані з Data? Чи потрібні додаткові курси?

Це залежить від того, як у вашій школі викладають математику. А ще багато залежить від вас.

 

Коли вже можна шукати роботу? Я в 11 класі.

Років так за три-чотири. Спочатку потрібно здобути фундаментальну освіту та навчитися вчитися.

 

Як краще починати працювати студентам: у великих компаніях або з праці на себе?

З великих компаній. Бо якщо ви почнете працювати на себе, то хто вас навчить, хто скаже, що щось пішло не так? Дивіться, перевчити набагато складніше, чим навчити.

 

#кафедра_КМАД 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *