Ярослава Крамаренко посіла друге місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з управління проектами

22-23 квітня 2015 в Київському національному університеті будівництва і архітектури (КНУБА) відбувся фінальний етап Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Управління проектами». На даному етапі між собою змагалися призери I-го етапу вузівських олімпіад з управління проектами з усієї України — 65 студентів з 20 провідних українських ВНЗ. Наш університет вже традиційно був представлений студентами магістратури кафедри стратегічного управління. Цього року команда НТУ «ХПІ» складалася зі студентів 6го курсу групи ІФ-29м Ярослави Крамаренко (Чирви) і Владислава Крамаренко, а також студентки 5го курсу групи ІФ-20м Юлії Бурми.

Фінальний етап олімпіади традиційно проходив у три етапи. На першому етапі учасники проходили комп’ютерне тестування на знання базових компетенцій за спеціальністю «Управління проектами». На другому етапі необхідно було вирішити індивідуальне розрахункове завдання. На третьому етапі студенти писали есе. Роботи учасників оцінювало компетентне журі провідних фахівців з управління проектами, у складі якого також був завідувач кафедри стратегічного управління проф. І.В. Кононенко.

За результатами трьох етапів у загальному заліку олімпіади Ярослава Крамаренко (Чирва) зупинилася за крок від перемоги, посівши друге місце. При цьому в номінації «Інтелектуальне завдання» (другий етап) Ярослава набрала найвищий бал і трохи не дотягла до призового місця на етапі «Комп’ютерне тестування» (перший етап), де вона дала більше 80% правильних відповідей на запитання тестів. Двоє інших учасників нашої команди, Владислав Крамаренко і Юлія Бурма, продемонстрували високий рівень своїх знань з управління проектами, проте в трійку призерів олімпіади не потрапили.

Всі призери та учасники олімпіади були нагороджені грамотами та пам’ятними подарунками від спонсорів. Ярослава Крамаренко (Чирва) також отримала сертифікат на безкоштовне проходження сертифікації професійних знань, умінь і навичок у сфері проектного менеджменту з видачею визнаного сертифікату Української асоціації управління проектами IPMA Level E.