Ласкаво просимо на сайт кафедри туризму і готельно-ресторанного бізнесу НТУ «ХПІ»!
Кафедра туризму і готельно-ресторанного бізнесу створена у листопаді 2021 року шляхом реорганізації кафедри бізнес-аналітики, обліку і готельно-ресторанної справи. Очолює кафедру доктор економічних наук, професор Якименко-Терещенко Наталія Василівна.
Мета кафедри – сприяння гармонійному розвитку особистості та забезпечення підготовки нової генерації професіоналів, які володіють сучасним економічним та управлінським мисленням, теоретичними знаннями і практичними навичками для успішного здійснення економічної, організаційно-управлінської, проєктної, виробничо-технологічної діяльності у сфері туристичного і готельно-ресторанного бізнесу.
Основні принципи роботи кафедри туризму і готельно-ресторанного бізнесу:
- забезпечення відповідності європейським і національним стандартам якості вищої освіти;
- студентоцентрований підхід до навчання;
- залучення до аудиторних занять професіоналів-практиків, експертів галузі, представників роботодавців;
- забезпечення дотримання академічної доброчесності;
- безоплатний доступ здобувачів вищої освіти до інфраструктури та інформаційних ресурсів, потрібних для навчання;
- організаційна, інформаційна, консультативна та соціальна підтримка здобувачів вищої освіти.
Кафедра здійснює підготовку студентів за денною та заочною формами навчання за спеціальностями:
241 «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»
242 «ТУРИЗМ І РЕКРЕАЦІЯ»
Підготовка здобувачів здійснюється за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти за освітніми програмами:
- ОП «Готельно-ресторанна справа» (бакалавр)
- ОП «Готельно-ресторанний бізнес» (бакалавр)
- ОП «Туристичний бізнес» (бакалавр)
- ОП «Туризм і рекреація» (бакалавр)
- ОП «Готельно-ресторанний бізнес» (магістр)
Студенти кафедри здобувають сучасну освіту в галузі «Сфера обслуговування», яка дозволить їм знайти роботу у провідних національних та міжнародних компаніях на посадах:
- фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.);
- фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.)
- фахівець із готельної справи;
- фахівець із ресторанної справи;
- фахівець з туристичного обслуговування;
- фахівець з організації дозвілля;
- фахівець з розвитку сільського туризму;
- організатор туристичної і готельної діяльності;
- фахівець з готельного обслуговування;
- фахівець із спеціалізованого обслуговування;
- організатор туристичної та готельної діяльності;
- фахівець із конференц-сервісу;
- консультант з подорожей та організатор подорожей;
- агенти з туризму;
- інші фахівці в галузі управління (інспектор з туризму).
Кафедра має тісні взаємозв’язки з провідними підприємствами сфери обслуговування як в Україні, так і за кордоном. Студенти мають можливість застосувати свої знання на практиці та поглиблювати здобуті навички зі спеціальності.
Професорсько-викладацький склад кафедри – колектив професіоналів і креативних особистостей, які, прагнучи постійного удосконалення освітнього процесу, впроваджують сучасні підходи до викладання дисциплін, найбільш сучасні види навчальних занять, залучають студентів до участі у різноманітних пізнавальних, наукових, дослідних, спортивних позааудиторних заходах.
Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати та розвиватися. Подорожі – це найкраща освіта сучасного світу!
_