«Моя мала Батьківщина : освідчення у любові»

Виставка під такою назвою відкрилася 13 травня 2019 року в Етнографічному музеї «Слобожанські скарби» імені Гната Хоткевича НТУ «ХПІ» (702 У1).

Автори її — студенти Політеху, які брали участь у однойменному конкурсі есе та фотографій. На виставці представлено понад 100 робіт, 10 учасників визнано переможцями, 20 — лауреатами конкурсу. Співорганізатором виступив Профспілковий комітет студентів, завдяки чому усі учасники проекту отримали нагороди і дипломи.

На відкритті виставки директор музею «Слобожанські скарби», професор кафедри українознавства, культурології та історії науки Михайло Красиков зазначив: «Це далеко не перша наша виставка, однак вона особлива. Студентам пропонувалося розповісти про край свого дитинства — і не тільки словами, а й мовою фотомистецтва. І це виявилося не такою-то легкою справою: адже зробити небанальний кадр та й зʼясувати, чим тобі так подобається твоє місто, де погана екологія, купа соціальних проблем, але є й твоя рідна школа, твоя домівка, друзі дитинства і озеро, де проходила половина літа, — не просто. Робота одного з переможців має назву «Неідеальне Запоріжжя». Так, сучасна молодь навчилася любити свою малу й велику Батьківщину, не ідеалізуючи її, і це дуже добре!»

Завідувач кафедри українознавства, культурології та історії науки, професор Володимир Скляр привітав учасників виставки і висловив упевненість, що такі креативні заходи Етнографічного музею якнайкраще сприятимуть формуванню громадянської позиції студентів.

На відкритті виставки студенти розповіли про свої проекти і пояснили, чому саме обрали для фотографування той чи інший обʼєкт.

Детальніше про відкриття виставки пише прес-служба НТУ "ХПІ": http://www.kpi.kharkov.ua/ukr/2019/05/15/lyubov-do-ridnogo-krayu/

Виставка працює щодня, крім вихідних, з 10 до 16 години в аудиторії 702 У-1. Вхід вільний.