Міжнародна наукова конференція в Німеччині за участю нашого викладача

12-14 вересня 2019 року доцент кафедри українознавства, культурології та історії науки Харченко Артем був учасником міжнародної наукової конференції, яка відбулась в університеті Ляйбніца м. Регенсбург (ФРН). Захід «Проблема національних меншин в українській революції, 1917-1922» («Die Minderheitenfrage in der Ukrainischen Revolution, 1917-1922») було проведено інститутом Ляйбніца та Центром дослідження східної та південно-східної Європи (Leibniz-Institut für Ost- und Südosteuropaforschung (IOS)). Біля двох десятків учасників представляли університети та дослідницькі інституції Німеччини, Австрії, Греції, України тощо. Презентації виголошувались двома мовами – англійською та німецькою. Виступи і дискусії відбувались у рамках секцій, які фокусувались на таких проблемах, як політичний контекст проблеми національних меншостей в Україні у роки революції, дискримінація та насильство у міжетнічних стосунках періоду, теоретичне та методологічне дослідження проблематики.

Доцент Харченко виступив із доповіддю «Єврейська громада пізньоімперського Харкова у роки революції – 1917-1918» (A Jewish Community of Late Imperial Kharkiv during revolution – 1917-1918). Після виступу відбулось обговорення з іншими учасниками.

В ході роботи заходу, для учасників було проведено екскурсію містом Регенсбургом, яке було створено в часи Античності, як давньоримська фортеця, а в часи Середньовіччя та Ранньомодерний період місто відчувало помітний вплив італійської культури, який простежується в архітектурному та мистецькому спадку.

Фото зроблено Артемом Харченком під час екскурсії містом – будівля з італійським архітектурним впливом.