Міжнародна наукова співпраця кафедри

У вересні та грудні 2020 р. доценти кафедри українознавства, культурології та історії науки Світлана Телуха та Артем Харченко були учасниками міжнародних наукових майстерень, які проводила організація “Молдова Інститут Ляйпциг” (MIL). Заходи було присвячено сфері конфліктів пам’яті та пошуку шляхів до подолання минулого, проблемі прав людини. Заходи майстерень пройшли в містах Берлін-Ляйпциг-Дрезден (ФРН). Робота майстерень передбачала низку зустрічей з представниками німецьких університетів та культурних закладів, відвідування пам’ятних місць, роботу з науковими проектами. Учасники з України, Молдови, Грузії мали можливість дискутувати з німецькими колегами, дізнатись про особливості комеморативних практик в Німеччині, обговорити питання освітнього процесу.

Під час заходів для учасників було організовано низку екскурсій, зокрема відвідування Дрезденської галереї.

  1. На фото – доцент Артем Харченко, під час обговорення доповіді Др. Ахіма Байєра “Камені спотикання в Ляйпцигу: повсякденний досвід, проблеми, перспективи майбутнього”.
  2. На фото – експонати Дрезденської галереї.
  3. На фото – доцентка Світлана Телуха під час проектної роботи.
  4. На фото – доценти Світлана Телуха та Артем Харченко, після вручення дипломів учасникам майстерні.

14 січня 2021 року доцент кафедри Харченко Артем став учасником міжнародного наукового семінару (вимушено захід було проведено онлайн), який мав відбутись в Університеті Хайфи (Ізраїль). Захід було проведено в межах виконання міжнародного дослідницького проекту “Vivat Membrum Quodlibet: контакти єврейських та неєврейських студентів в імперському університеті Харкова, 1805-1862 рр.”. Під час заходу з доповідями стосовно проекту виступили доцент Харченко “Imperial University of Kharkiv and formation of Kharkiv Jewish Community, 1840-1870th” та Др. Світлана Наткович (Університет Хайфи, Ізраїль). Після виступу проект було обговорено за участі науковців Університету Хайфи та Єрусалимського університету. Виконання проекту продовжиться у 2021 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. На фото – постер міжнародного наукового семінару