Студентський науковий гурток «Історик»

Шановні студенти!

На кафедрі українознавства, культурології та історії науки  працює студентський науковий гурток «Історик»!

Якщо ви цікавитесь історією, зокрема історією України та української культури, історією науки та техніки, запрошуємо долучатися до роботи нашого гуртка.

Студенти мають можливість:

  • взяти участь у І турі Всеукраїнської студентської олімпіади з історії, підготувавшись до неї з фаховими викладачами
  • під науковим керівництвом спеціалістів стати авторами наукових розвідок у галузі історії України, української культури, науки і техніки
  • відвідати наукові та науково-популярні заходи, організовані викладачами кафедри та запрошеними науковцями
  • взяти участь роботі наукових конференцій у Харкові та інших містах України, зокрема щорічної студентської наукової конференції «УКРАЇНА І СВІТ: ГУМАНІТАРНО-ТЕХНІЧНА ЕЛІТА І СОЦІАЛЬНИЙ ПРОГРЕС», отримавши наукову публікацію тез доповідей.

Кафедра організовує роботу наступних секцій конференції: «Актуальні проблеми історії України», «Духовна культура України: традиції та сучасність», «Історія науки та техніки».

Матеріали попередніх конференцій можна знайти за посиланнями:

http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/52300

http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/45530

http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/41027

 

Інформація про гурток:

Студентський науковий гурток «Історик» функціонує згідно з наказів ректора НТУ «ХПІ» № 394 від ОД від 10.09.2019 р. та  № 272 ОД від 11 червня 2021 р., а також «Типового положення про студентський науковий гурток Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»».

Робота гуртка проводиться з метою виявлення та залучення обдарованої молоді до наукової діяльності, поглибленого вивчення студентами історії, набуття навичок науково-дослідної роботи та застосування отриманих знань на практиці, обговорення актуальних проблем історичної науки, розширення  загального і професійного світогляду та підвищення конкурентоспроможності НТУ «ХПІ».

Типове положення про студентський науковий гурток: http://science.kpi.kharkov.ua/wp-content/uploads/2020/03/Polozhennya-stud.gurtki.pdf

Співголови гуртка:

Професор кафедри українознавства, культурології та історії науки, кандидат історичних наук Савченко Леонід Петрович

(email: leonid.savchenko@khpi.edu.ua)

Доцент кафедри українознавства, культурології та історії науки, кандидат історичних наук Дворкін Ігор Володимирович (email: Igor.Dvorkin@khpi.edu.ua )