11 грудня 2025 року представники кафедри долучились до участі у круглому столі з обговорення освітніх програм за спеціальностями J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» та J3 «Туризм та рекреація», який було організовано кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи Державного університету «Житомирська політехніка». 🤝🏫
Метою зустрічі було спільне обговорення можливостей покращення змісту й структури освітніх програм, визначення актуальних потреб та пропозицій здобувачів, викладачів, випускників та роботодавців задля підвищення якості підготовки фахівців індустрії гостинності та туризму бакалаврського та магістерського рівнів. 🎓🌍
Захід став важливою платформою для відкритого діалогу зі стейкхолдерами та продовжив ідеї, озвучені д.е.н., проф. Альоною КЛИМЧУК: необхідність формування інноваційних, сучасних та конкурентоспроможних освітніх програм, здатних відповідати викликам воєнного часу, цифровізації сервісів, зміни поведінки туристів, запиту на безпечність, інклюзію та гнучкість у сфері гостинності та туризму. 💡🔎🌐
Під час роботи круглого столу спікерами було презентовано ключові аспекти оновлених освітніх траєкторій: логіку структури і взаємозв’язок нормативних, професійних та вибіркових компонент, актуальність змісту освітніх компонент відповідно до сучасних вимог індустрії гостинності та туризму, а також рівень практичної підготовки здобувачів. 📘⚙️
До обговорення долучилися й представники бізнесу, професійних асоціацій, туристичних агенцій, музеїв, центрів культури, органів місцевого самоврядування та наукової спільноти, зокрема:
• Яніна ГАВРИЛОВА – голова правління громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» 🗺
• Олександр ЧОРНИЙ – сертифікований бізнес-тренер, власник Школи готельного бізнесу SMART EDUCATION 🏨🎓
• Ірина МАГАЛЕЦЬКА – керівниця Навчального центру готельної і ресторанної справи Optima Hotels&Resorts, PhD з технічних наук 🔬🏨
Під час зустрічі особливу увагу було приділено векторам підвищення конкурентоспроможності майбутніх фахівців. Учасники круглого столу підкреслили важливість безперервного підтримання навчальної мотивації студентів 🎯, розвитку їхніх сучасних професійних навичок 🧩 та формування здатності оперативно реагувати на актуальні виклики галузі ⚡️. Саме такий підхід є необхідним для підготовки професіоналів, які можуть ефективно сприяти розвитку туристичної й готельно-ресторанної сфери України. 🇺🇦🌱
Кафедра туризму і готельно-ресторанного бізнесу НТУ «ХПІ» висловлює щиру подяку кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Державного університету «Житомирська політехніка» та всім учасникам круглого столу за організацію заходу та сприяння покращенню якості освіти у сфері гостинності та туризму! 💙💛🤗
Галерея:





