ЧАЙКА ТЕТЯНА ЮРІЇВНА
Доцент кафедри туризму і готельно-ресторанного бізнесу, кандидат економічних наук, доцент
![]() ![]() ![]() ![]() |
E-mail: | Tetiana.Chaika@khpi.edu.ua |
ВИЩА ОСВІТА
- Спеціальність «Економічна кібернетика», кваліфікація «економіст-математик» (диплом спеціаліста з відзнакою), Харківський державний університет (1997).
- Спеціальність «Облік і оподаткування», освітня програма «Облік і оподаткування» (диплом магістра з відзнакою), Український державний університет залізничного транспорту (2019).
- Спеціальність «Готельно-ресторанна справа», освітня програма «Готельно-ресторанна справа» (диплом магістра з відзнакою), Харківський державний університет харчування та торгівлі (2020).
- Спеціальність «Філологія», спеціалізація «Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська», освітня програма ««Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська»(диплом магістра з відзнакою), Сумський державний університет (2021).
- Спеціальність «Освітні, педагогічні науки», освітня програма «Освітні, педагогічні науки» (диплом магістра), Українська інженерно-педагогічна академія (2022).
- Спеціальність «Туризм», освітня програма «Туризмознавство» (диплом магістра з відзнакою), Харківська державна академія культури (2023).
- Спеціальність 08.00.03 «Економіка та управління національним господарством», науковий ступінь «кандидат економічних наук» (2013).
ДИСЦИПЛІНИ
- Вступ до спеціальності. Ознайомча практика
- Сучасні digital-технології в управлінні бізнес-процесами закладів готельно-ресторанного бізнесу
- Організація туристичних подорожей і екскурсійної діяльності
- Туроперейтинг
- Спеціалізований туризм
- Оптимізаційні методи і моделі в туристичному бізнесі
- Подієвий туризм та івент-менеджмент
СТАЖУВАННЯ ТА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
2021/2022 навчальний рік
- участь у програмі міжнародного стажування “Modern metods and trends in hotel and restaraunt businesses management: european expereans”, 01.02-05.03.2022 р. (сертифікат)
- публікація наукової статті у електронному фаховому виданні «Економіка і суспільство» (сертифікат)
- участь у вебінарі «Аналіз грантової підтримки та ефективності співпраці за даними Web of Science та InCites», 13.01.2022 р. (сертифікат)
- проходження курсу від Офісу доброчесності при НАЗК «6 кроків до доброчесності: від теорії до практики» 2022 р. (сертифікат)
- участь у ХІХ Міжнародній школі-семінарі «Сучасні педагогічні технології в освіті», м. Харків, НТУ «ХПІ», 02-04 лютого 2022 року (сертифікат)
- навчання у стартап-центрі «Спарк» за програмою школи-семінару «Стартап-інтенсив для викладачів», м. Харків, НТУ «ХПІ», 01.02-01.03.2022 р. (сертифікат)
2022/2023 навчальний рік
- участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі», 02 листопада 2022 р., м. Харків, ДБУ (сертифікат № 3/37)
- участь у II Міжнародній науково-практичній конференції «Формування сучасних концепцій управління туризмом та готельно-ресторанним бізнесом в умовах парадигми сталого розвитку» в рамках проєкту № 620720-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Диверсифікація сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні» за підтримки програми Erasmus+, 08-09 грудня 2022 р., Запоріжжя, ЗНУ (сертифікат)
- проходження двомісячного навчального курсу “Event Management” на інтерактивній навчальній платформі CAMPSTER, 2023 р. (сертифікат)
- проходження одномісячного навчального курсу “Time Management” на інтерактивній навчальній платформі CAMPSTER, 2023 р. (сертифікат)
- успішне проходження курсу «Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах» на онлайн-платформі Prometheus, 2023 р. (сертифікат)
- успішне завершення курсу-стажування «Створення та розвиток IT-продуктів», 2023 р. (сертифікат)
- проходження програми підвищення кваліфікації працівників закладів вищої освіти та отримання акредитації на інтеграцію курсу «Створення та розвиток IT-продуктів», 2023 р. (сертифікат № 168/02-2023)
- участь у семінарі в рамках проєкту «Квести – відкриваємо скарби України» в рамках реалізації проєкту Fundację Mapa Pasji при партнерстві з Ресурсним Освітнім Центром, Республіка Польща, 01-02 лютого 2023 р. (сертифікат)
- участь у роботі V Міжнародної науково-практичної конференції “Priority directions of science development”, Hamburg, Germany, 06-08 лютого 2023 р. (сертифікат)
- участь у роботі ХІХ Міжнародної науково-практичної конференції «Методологія сучасних наукових досліджень», 23-24 лютого 2023 р. м. Харків, ХНПУ імені Г.С. Сковороди (сертифікат)
- участь у VI Всеукраїнській науково-практичній Інтернет-конференції «Географія та туризм», 28 лютого – 01 березня 2023 р., м. Харків, ХНПУ імені Г.С. Сковороди (сертифікат № 2023/03/099)
- участь у вебінарі на тему “University and enterprise collaboration challenges and best practice” у межах спільного проєкту StarterNetwork стартап-інкубатора YEP та Тартуського університету, 06 березня 2023 р. (сертифікат)
- участь у XX Міжнародній школі-семінарі «Сучасні педагогічні технології в освіті», 04-08 квітня 2023 року, м Харків, НТУ «ХПІ» (сертифікат учасника; сертифікат спікера)
- успішне завершення курсу підвищення кваліфікації «Прогресильне викладання: складові системи якості вищої освіти», 15 березня – 19 квітня 2023 р., ГО «Прогресильні» (сертифікат № ПВ 0540 від 01.05.2023 р.)
- участь у воркшопі “How to use AI – MICHAEL PATSAN”, 05 травня 2023 р. (сертифікат)
- навчання за програмою підвищення кваліфікації проєкту «Школа наставників дуальної форми здобуття освіти», 24-28 квітня 2023 р., м. Київ, Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти МОН України (сертифікат № CC 38282994/2429-23)
- участь у X Міжнародній науково-практичній конференції «Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації», 06-07 квітня 2023 р., м. Київ, Київський національний університет культури і мистецтв, Київський університет культури (сертифікат)
- участь у проєкті Erasmus+ 101085651 – BeSustainAble за напрямом модуля Jean Monet “Business models for sustainability challenges and didgital transformationa” («Бізнес-моделі для сталого розвитку: виклики та цифрова трансформація»), м. Харків, ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2023 р. (сертифікат № BSA 163/2023)
- участь у онлайн-вебінарі «Сучасні методи та тренди управління туристичними комплексами: європейський досвід (на прикладі діяльності туристичного оператора Турал)», 07 квітня 2023 р. (сертифікат № 1124/06.05.2023)
- участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Сталий розвиток економіки, суспільства та підприємництва», м. Івано-Франківськ, ІФНТУНГ, 27-28 квітня 2023 р. (сертифікат № SDESE2023/475)
- участь в онлайн-майстерні для педагогів «Створюємо електронні освітні ресурси», м. Київ, Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти МОН України, 28.04 – 24.05.2023 р. (сертифікат)
- участь в онлайн семінарі-тренінгу «Європейські практики диверсифікації сільського туризму на засадах збалансованості та креативності» та навчальній екскурсії «Креативні ідеї диверсифікації сільського туризму: досвід малого та середнього бізнесу України» в рамках проєкту № 620720-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Диверсифікація сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні», 25-26 травня 2023 р., м. Запоріжжя, ЗНУ (сертифікат)
- участь у проєкті з розвитку співпраці бізнесу та освіти “Uni-Biz Bridge: Коучинг, менторство та наставництво”, UGEN Україна, 15-17 травня 2023 р. (сертифікат № 363)
- участь в семінарі-практикумі для представників територіальних громад, закладів вищої освіти, органів місцевої влади, що опікуються питаннями розвитку культури і туризму, індустрії гостинності, ВПО та громадських діячів на тему: «Грантові можливості травня. Інструменти і можливості», КУК «Донецький обласний навчально-методичний центр культури», 10 травня 2023 р. (сертифікат № 231662)
- успішне завершення дистанційного курсу «Венчурний капітал та фінансування підприємництва», м. Харків, НТУ «ХПІ», стартап-центр «Спарк», 25 квітня 2023 – 06 червня 2023 р. (сертифікат № 035/2023)
- завершення дистанційного курсу «Диверсифікація сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні» за підтримки програми Erasmus+ в рамках проєкту за напрямом Jean Monnet № 620720-EPP-1-2020-I-UA-EPPIMO-MODULE “Diversification of rural tourism through sustainability and creativity: disseminating European experience in Ukraine (DIRUT)”, 25 березня – 17 червня 2023 р., Запоріжжя, ЗНУ (сертифікат)
- участь у літній школі економіки Economics International Summer Camp “Let’s Renovate Ukraine”, м. Кременчук, КрНУ імені М. Остроградського, 05-18 липня 2023 р. (сертифікат)
- участь у проєкті з розвитку співпраці бізнесу та освіти “Uni-Biz Bridge від UGEN: Адаптивність та гнучкість викладача”, UGEN Україна, 29-31 серпня 2023 р. (сертифікат № 246)
2023/2024 навчальний рік
- участь в круглому столі «Зелена відбудова України: роль HoReCa», Zero Waste Alliance Ukraine & Europe Climate Foundation, 26 вересня 2023 року (сертифікат)
- успішне завершення навчального курсу «6 кроків до доброчесності: від теорії до практики», Національне агентство з питань запобігання корупції, 28 вересня 2023 р. (сертифікат)
- участь у онлайн-зустрічі «Критичні контрольні точки і критичні межі в системі НАССР», Profi Club, ГО «Ресторанна гільдія», 28 вересня 2023 р. (сертифікат № 06338)
- участь у I Всеукраїнській науково-практичній конференції «Маркетингові та організаційні механізми повоєнного розвитку галузі гостинності та туризму України», м. Харків, НТУ «ХПІ», 14-15 листопада 2023 р. (сертифікат)
- участь в Модулі Жана Моне «Стале мислення та підприємництво» (StepUp-101080031), м. Харків, ХНУ імені В.Н. Каразіна, 27 грудня 2023 р. (сертифікат № 003/2023)
- участь у вебінарі «Європейські моделі соціального бізнесу» в межах проєкту ЄС Еразмус+, напряму ім. Жана Моне в межах проєкту 101085348 – EUROSECRET – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH «Європейські практики соціального підприємництва: сталість, інклюзія та креативність», м. Запоріжжя, ЗНУ, 25 січня 2024 р. (сертифікат № 02125243-5378/2024)
- навчання за програмою вебінару «Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи», Національний університет «Запорізька політехніка», 06 березня 2024 р. (сертифікат АР № 2939/1099-24)
- підвищення кваліфікації через участь у XXI Міжнародній школі-семінарі «Сучасні педагогічні технології в освіті», м. Харків, НТУ «ХПІ», 09-12 квітня 2024 р. (сертифікат)
- навчання з онлайн тренінгової програми «Диверсифікація сільської економіки через мережу громадських консультаційних центрів туризму», Академія сільського розвитку, ГО «Спілка сільського зеленого туризму України», 16-17 квітня 2024 р. (сертифікат № 289-1604/2024)
- участь у програмному модулі Jean Monnet 101085651 – BeSustainAble “Business Models for sustainbility challenges and digital transformation” («Бізнес-моделі для сталого розвитку: виклики та цифрова трансформація»), м. Харків, ХНУ імені В.Н. Каразіна, 31 травня 2024 р. (сертифікат № BSA 436/2024)
- успішне завершення курсів «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг» та «Як написати якісний звіт про результати акредитаційної експертизи освітньої програми», Національне агентство забезпечення якості вищої освіти та платформа онлайн-курсів Prometheus, 22 липня 2024 р. (сертифікат)
2024/2025 навчальний рік
- участь в I еногастрономічному саміті Slow Food Odesa, м. Одеса, ОНТУ, 01 листопада 2024 р. (сертифікат)
- участь у II Міжнародній науково-практичній конференції «Маркетингові та організаційні механізми повоєнного розвитку галузі гостинності та туризму України», м. Харків, НТУ «ХПІ», 26-27 листопада 2024 р. (сертифікат)
- участь у міжнародному семінарі та практикумі «Нішевий туризм» з ELIZABETH M. INESON, запрошеною науковою співробітницею Манчестерського столичного університету, докторкою філософії в галузі гостинної освіти та менеджменту, м. Одеса, ОНТУ, 04/06 грудня 2024 р. (сертифікат)
- навчання за програмою форуму «Навички майбутнього 2024», НУ «Запорізька політехніка», Національне агентство кваліфікацій, 27-28 листопада 2024 р. (сертифікат № 4179/0409-24)
- участь в міжнародному семінарі «Сучасні технології та тенденції в кулінарному мистецтві», 18 березня 2025 р. (сертифікат)
- участь у якості спікерки в роботі круглого столу «Індустрія гостинності: реалії та перспективи розвитку в умовах сьогоденних викликів», м. Вінниця, Вінницький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету, 03 квітня 2025 р. (сертифікат)
- участь у X Міжнародній науково-практичній конференції «Сталий розвиток аграрної сфери: інженерно-економічне забезпечення», ВП Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут», 10 квітня 2025 р. (сертифікат)
- участь в якості спікера у роботі круглого столу «Туризм, гостинність, креативні індустрії: ключові тренди взаємодії та розвитку», м. Харків, НТУ «ХПІ», 16 квітня 2025 р. (сертифікат)