22.04.24

Кафедра “Деталі машин та гідропневмосистеми” вітає студентів-переможців 1-го туру Всеукраїнського конкурсу наукових робіт! Бажаємо подальших успіхів і реалізації творчих задумів!

10.04.24

По гарячим новинам !

 

10 квітня кафедра «Деталі машин та гідропневмосистеми» прийняла участь у роботі міжнародної школи-семінару «Сучасні педагогічні технології в освіті» в рамках секції «STEM – ТЕХНОЛОГІЇ» з доповіддю «Актуальність використання ігрових методів в процесі навчання студентів». Своїми кафедральними доробками на протязі майже сорока останніх років по впровадженню ділових ігор та ігрового проектування в навчальний процес поділився із слухачами семінару професор кафедри Клітной В.В.

Були отримані схвальні відгуки за проведену роботу. Так тримати, нових успіхів в методичній, новаторській та навчальній роботі!

Дякуємо організаторам та колегам за приємний і змістовний проведений час.

 

09.04.24

🏢Кафедра “Деталі машин та гідропневмосистеми” запрошує майбутніх вступників та їх батьків на інформаційну зустріч!

📣Ми детально розповімо про особливості вступу до НТУ “ХПІ” у 2024 році (все про НМТ, бюджетна форма 👩‍🎓🧑🏻‍🎓💰, прохідний бал, строки вступу), програми міжнародної мобільності та всі переваги навчання за нашою спеціальністю з особливою підтримкою.

🎯Формат: прямий ефір у Telegram-каналі, за посиланням https://t.me/+nM_ur1C8SZwxYzFi

 

02.04.24

02 квітня у безпечному просторі НТУ “ХПІ” пройшов День відкритих дверей з ННІ МІТ. Кафедра “Деталі машин та гідропневмоситеми” прийняла участь у стем-зоні, де ми розповіли учасникам про сучасні автоматизовані пневматичні системи і те, як вони розвивають промисловість, а також запросили до вступу на спеціальність 131 – Прикладна механіка спрямування 06 Smart-гідропневмосистеми.

 

28.03.24

Запрошуємо на “День відкритих дверей з ННІ механічної інженерії і транспорту НТУ «ХПІ»
Захід відбудеться:
📅 02 квітня 2024 року (вівторок).
⏰ з 16:30.

🎉Вас очікує:
💥презентації освітніх програм всіх спеціальностей ННІ МІТ;
💥активне спілкування з представниками 14 випускових кафедр;
💥наукова STEM-зона;
💥 інтерактивне знайомство вступників з напрямами підготовки ННІ МІТ НТУ “ХПІ” в ігровому Kahoot-форматі з подарунками та сувенірами учасникам 🍬.

Реєстрація обов’язкова за посиланням:
👉https://forms.office.com/e/jW7RmXNpGi
🎥Онлайн трансляцію відбуватиметься синхронно з заходом у нашому чаті Telegram:
https://t.me/mechanics_khpi

 

29.12.23

  У грудні доцент кафедри “Деталі машин та гідропневмосистеми” Стрижак М.Г. провела профорієнтаційну зустріч із учнями 11А класу 20 ліцею м. Харкова. Під час зустрічі учнів було запрошено до вступу на спеціальність 131 Прикладна механіка (спрямування Smart-гідропневмосистеми).

      Учні та їх знайомі були запрошені прийняти участь в Зимовій Кахутіаді: Канікули з Політехом!

 

20.12.23

   20 грудня, під кінець як навчального, так і календарного року, на кафедрі “Деталі машин та гідропневмосистеми” пройшла профорієнтаційна зустріч із студентами 3-го прискореного та 4 курсів. Ми розповіли як можна вступити до нас у магістратуру, про важливість вчасної атестації з навчальних дисциплін та наскільки важливо своєчасно почати роботу над дипломом.
  Також запрошуємо усіх бажаючих доєднатися до навчання за спеціальністю “SMART-гідропневмосистеми” звертатися до нас за більш докладною інформацією!

 

 

21.05.2023

    Працюємо не дивлячись ні на що і з вірою в майбутнє! Так викладацький склад кафедри “Деталі машин та гідропневмосистеми” підходить до майбутньої вступної кампанії. В рамках інформування абітурієнтів про НТУ “ХПІ”, спеціальність 131 Прикладна механіка та спрямування Smart-гідропневмосистеми відбулося 2 онлайн-заходи (09.05 та 21.05). Де на зустрічі із майбутніми вступниками ми у формі презентації докладно розповіли про університет, кафедру та спеціальність, відповіли на всі питання гостей. Ну і звичайно запросили всіх бажаючих отримати якісну інженерну підготовку з поглибленим знанням гідравлічних і пневматичних систем вступати до нас!

12.12.2022

     У грудні 2022 р. на кафедрі відбувся захист 7 магістрів-професіоналів: усі захистилися з оцінкою «відмінно»! Щиро вітаємо наших випускників!
     Хоча усі роботи виконані на високому рівні, особливо виділяється наш перший магістерський проєкт англійською мовою на тему «Project of a pneumatic automatic line for the production of plastic bottles», виконаний студентом з Китаю Yang Xingzhou (науковий керівник – доц. Стрижак М.Г.). Робота присвячена новій для кафедри «ДМ та ГПС» тематиці – розробці пневматичних мехатронних систем (автоматизованої лінії з виробництва пластикових пляшок) на основі пневмоелементів «Festo». Проєкт отримав найвищий бал (100 А). Вітаємо Yang Xingzhou та бажаємо подальших успіхів!

23.05.2022

У п’ятницю 20 травня 2022 року відбулась зустріч завідувача кафедри “Деталі машин та гідропневмосистеми” д.т.н., проф. Гайдамаки Анатолія Володимировича з профорієнтаційних питань із учнями 11 класу Таранівської школи Чугуївського району Харківської області.
Були дані відповіді на гострі питання з вступу в НТУ “ХПІ” та видані агітаційні матеріали.
Окрема подяка директору школи Дроботовій Вікторії Іванівні!

18.05.2022

17.05.2022 р. на кафедрі «Деталі машин та гідропневмосистеми» вдбувся захист дипломної роботи магістра – науковця Сириці М.В. на тему «Розробка та дослідження пневматичної ситеми автоманіпулятора  зі зінною конфгурацією».  Щиро вітаємо з відмінним результатом!

   

17.12.2021

На кафедрі “Деталі машин та гідропневмосистеми” відбувся захист ігрового проекту студентами 5 курсу під керівництвом проф. Клітного Віктора Володимировича. Вітаємо студентів з успішним захистом!

05.11.2021 

    У 2021 році кафедра “Деталі машин та гідропневмосистеми” продовжує активну співпрацю з Харківською гімназією № 12 з метою залучення абітурієнтів до вступу у НТУ “ХПІ”.
Доцент Бородін Д.Ю. відвідав гімназію з профорієнтаційним візитом, запропонувавши майбутнім випускникам завітати до НТУ “ХПІ” на екскурсію кафедрою “Деталі машин та гідропневмосистеми”.

 

   17.03.2021 р. відбулась зустріч іноземних студентів підготовчого відділення НТУ “ХПІ” з викладачами кафедри. Вони були ознайомлені зі спеціалізацією “Smart-гідропневмосистеми” за якою кафедра навчає студентів. Зустріч проводилась англійською мовою доцентом кафедри Клітним Володимиром Вікторовичем.