НОВИНИ ТА ОГОЛОШЕННЯ

У листопадi минулого року у Львовi вiдбулася мiжнародна конференцiя з проблем корозii та протикорозiйного захисту матерiалiв. Нашi закордоннi колеги високо оцiнили цю подiю, зокрема про це свiдчить стаття в квітневому випуску офіційного видання Європейської асоціації корозіоністів з промовистою назвою “Зухвалий дух Української конференцiї”. Конференція проходила у змішаному форматі. Промисловi мiста Харкiв i Запорiжжя представляли науковці з полiтехів. Навiть ворожi ракетнi обстрiли Львова у перший день конференцiї не зупинили бажання науковцiв України провести запланований форум задля нашої перемоги, вiдновлення та розбудови держави.

paper

 

Свято “День вишиванки” у ННІ ХТІ  18.05.2023



               

               

                 

                  До Дня хіміка

29 травня. Неділя, буяє весна!
Маємо відзначати День хіміка!
Та не до свята - в Україні війна.
Лунають гармати, а не пісні та лірика...
Та це не день суму, це мить єднання,
Бо тільки разом ми переможемо!
Нашою зброєю будуть знання!
Захистити і відродити Україну зможемо!
На випало багать випробувань - пандемії, війна...
Тих, хто пішов у засвіти - не повернути....
Але маємо пам'ятати їх імена
Та після перемоги - не забути!!!
 

 

 




ХПІ запрошує на День відкритих дверей у Telegram

Для абітурієнтів, їхніх батьків, а також всіх бажаючих! 
У неділю, 5 червня 2022 року, 
Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» 
проводить День відкритих дверей у Telegram. 
Ви зможете дізнатися про всі переваги та можливості харківського Політеху, 
а також задати питання про вступ! 
Приєднуйтесь: https://t.me/joinchat/L2Hxox1rkSpjYjM6. 
Початок – 11:00.
У програмі онлайн-трансляції Дня відкритих дверей НТУ «ХПІ»:
– Переваги харківського Політеху (українське лідерство у міжнародних рейтингах, високий рівень навчання, ноу-хау навчального процесу та інше).
–Німецький освітній центр НТУ «ХПІ» як вікно міжнародних можливостей для студентів вишу.
–Інноваційний кампус університету як унікальна освітня технологія.
–Соціальний захист студентів, ініціативи, культурне та спортивне життя ХПІ.
–Особливі бонуси для вступу до університету (підготовчі курси, додаткові бали).
Прямий ефір Дня відкритих дверей у Тelegram — https://t.me/joinchat/L2Hxox1rkSpjYjM6 (посилання та QR-код відкриваються у мобільному додатку Telegram для телефону або у додатку Telegram Desktop для комп’ютера).
Старт – неділя, 5 червня 2022 року, об 11.00.
Тривалість івента: 2,5-3 години.



ПІДТРИМАЙТЕ  ХПІ !


https://www.kpi.kharkov.ua/ukr/2022/03/25/pidtrymajte-svoyu-alma-mater-zvernennya-do-vypusknykiv-ta-druziv-harkivskogo-politehu/?




Завідувач кафедри фізичної хімії 
Микола Сахненко 
та професор кафедри загальної та неорганічної хімії 
Марина Ведь 
отримали Національну премію України ім. Бориса Патона

Відповідний указ (№660/2021) підписав Президент України 
Володимир Зеленський 16 грудня 2021 року.
Ця премія стала заслуженим визнанням їх роботи 
«Електрохімія функціональних матеріалів та систем». 
Марина Ведь  стала першою жінкою-вченою харківського Політеху, 
якій присудили Державну премію в галузі науки і техніки. 
На жаль, у лютому 2021 року вона пішла з життя, 
тому премію було присуджено посмертно.


ВІТАЄМО

викладачів кафедри з отриманням сертифікатів участі у

XIX Міжнародній науково-практичній конференції

“Applied and fundamental scientific research”

April 8 – 9, Brussels, Belgium

 

 

ПОЗДОРОВЛЯЄМО

Сачанову Юлію Іванівну

 з успішним захистом кандидатської дисертації!

Бажаємо здоров’я, щастя та творчих успіхів!

 

 

25.05.2019 у рамках заходів, присвячених Дню науки в Україні, на кафедрі фізичної хімії пройшов науково-методичний семінар “Хімія XXI сторіччя – виклики та сьогодення”.

20.05.2019  в  рамках  заходів,  присвячених   Дню  науки  в  Україні,   на кафедрі фізичної хімії проведен  конкурс презентацій студентських дослідницьких робіт.

Переможці конкурсу:

1. Студентки Гаврилова А. Хоменко А. (ХТ-27Н), презентація “Літій-йоний (Li-ion) акумулятор”;
2. Студентки  Ильюхіна О.Ю.,  Ильюхіна О.Ю. (ХТ-27Н), презентація “Єлектроліз”;
2. Студентки  Пєнзева І.,  Коновалова Г.  (ХТ-17Н),  презентація   “Єлектрохімичні методи анализу у технології неорганічних речовин”;
3. Студенти  Кулішенко Т., Ветвицька С. (ХТ-37Н), презентація  “Процес склоутво-рення”.

Вийшов з друку навчальний посібник

Physical Chemisnry. Practical course“.

Автори:

доцент, кандитат хімічних наук Руднєва Світлана Іванівна;

    професор, доктор технічних наук Сахненко Микола Дмитрович;

      доцент НТУ “ХПІ” Дженюк Анатолій Володимирович.

5–6 червня 2018  року  у  Фізико-механічному   інституту (ФМІ)   імені Г.В. Карпенка НАН України  (Львів) відбулася  ХIV  Міжнародна   конференція «Проблеми корозії та протикорозійного    захисту   матеріалів»   (КОРОЗІЯ-2018),    присвячена  100-річчю Національної  академії  наук  України.   Захід організували ФМІ  імені  Г.В. Карпенка НАН України, Українська асоціація корозіоністів, Івано-Франківський національний технічний університету нафти і газу, Європейська корозійна федерація, Національна академія наук України, Львівський національний університет імені  Івана Франка.  У межах   цього   зібрання   було   представлено   близько   90  пленарних,   секційних  і стендових  доповідей  науковців  та  виробничників із України, Португалії, Мексики, Казахстану, Польщі.

З пленарною доповіддю за результатами дослідження   корозійно-механічних  влас- тивостей  багатокомпонентних електролітичних  сплавів на  конференції  виступила професор  кафедри загальної та неорганічної хімії М.В. Ведь, а на відкритті електро- хімічного   з’їзду   –   завідувач  кафедри  фізичної  хімії  професор  М.Д. Сахненко  з доповіддю про плазмовоелектролітний синтез багатокомпонентних   нанорозмірних оксидних   систем.   Відбитком  уваги, яку приділила наукова спільнота  до наукових  напрацювань міжкафедральної лабораторії електрохімічного дизайну функціональ-них  матеріалів,  створеною на базі  кафедри фізичної хімії  ННІХТІ при  НТУ “ХПІ”, стали доповіді  за темами докторських дисертацій  представників Військового інсти-туту  танкових  військ   НТУ “ХПІ”    І.Ю. Єрмоленко   та  Г.В. Каракурчі    (науковий керівник – проф. М.Д. Сахненко).

На  завершення  конференції  відбулося  засідання  Міжвідомчої   науково-технічної ради з проблем  корозії  і протикорозійного захисту металів, під час якого було ухва- лено  рішення  про  подальші  кроки  з розвитку  пріоритетних напрямів вітчизняної науки про корозію та протикорозійний захист.

28 березня 2018 року у  рамках  ІІ  Міжнародного  освітнього форуму “NeeEdu” кафедру відвідав Хосе Бенито Васкес Дорріо – віце-президент    міжнародної     організації   “Hand-on   Science Network”,    відомий   в   світи популяризатор  науки,  кандидат фізичних наук, фахівець усфері прикладної оптики.

 

Звідувач кафедри професор М.Д. Сахненко ознайомив Хосе Бенито Васкеса Дорріо

та  супроводжуючих  його  осіб  з  історією  кафедри  фізичної  хімії  та  її  нинішніми

успіхами  та  перспективами  у  світи  навчального  процесу  та  наукової  роботи.

29 травня 2017 року Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» відвідала делегація фахівців однієї з найбільших китайських компаній в сфері телекомунікацій Huawei. Мета візиту — знайомство з університетом і встановлення співпраці в науково-технічній сфері.

У складі іноземної делегації: президент Мінського і Київського дослідного центру Huawei Пен Цзюнь (Mr. Peng Jun), керівник Київського науково-дослідного центру Huawei Сяохе Лю (Mr. Xiaohu Liu), провідний інженер-теплотехнік Київського науково-дослідного центру Huawei Андрій Рассамакін.

Переговори з іноземними гостями провів проректор з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ» доктор фізико-математичних наук Ельдар Велієв.

           

У науковій бібліотеці університету відбулася презентація діяльності компанії Huawei в сфері реалізації інноваційної програми. Свої розробки в галузі електрохімії, матеріалознавства, фізики напівпровідників, стратегічного управління представили також вчені ХПІ: Результати розробок в області електрохімічного дизайну функціональних матеріалів і покриттів були представлені в доповіді завідувача кафедри фізичної хімії Н.Д. Сахненко і професора кафедри загальної та неорганічної хімії М.В.Ведь.

Представники компанії. Huawei проявили інтерес до цієї розробки і після завершення офіційної зустрічі відвідали науково-дослідну лабораторію кафедри фізичної хімії, де ознайомилися із зразками матеріалів і покриттів.

В рамках візиту іноземні гості також відвідали кафедри матеріалознавства і фізичної хімії, лабораторію напівпровідників і напівпровідникового матеріалознавства кафедри теоретичної та експериментальної фізики НТУ «ХПІ».

ПОЗДОРОВЛЯЄМО

викладача-стажиста

ГАПОН Юліану Костянтинівну

 з успішним захистом кандидатської дисертації!

Бажаємо здоров’я, щастя та творчих успіхів!

ПОЗДОРОВЛЯЄМО

аспірантів кафедри фізичної хімії

Лагдан Інну і Сачанову Юлію,

 відзначених дипломами за 1 і 2 місце у секції «Хімічна інженерія»

Х Української наукової конференції студентів, аспірантів і молодих учених  з міжнародною участю «ХІМІЧНІ ПРОБЛЕМИ ЬОГОДЕННЯ»

Шановні колеги!

 Запрошуємо Вас взяти участь у роботі VII УКРАЇНСЬКОГО З’ЇЗДУ З ЕЛЕКТРОХІМІЇ «УЕЗ_2015» за участю закордонних вчених, який відбудеться 21–25 вересня 2015 на базі хімічного факультету Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

сайт з’їзду:  http://web.kpi.kharkov.ua/ues2015/

logo5