ТИЖДЕНЬ ВІДКРИТОГО УРЯДУ – 2024: НАВИЧКИ ДЛЯ МАЙБУТНІХ ЛІДЕРІВ

З 27 по 31 травня кафедра соціології і публічного управління НТУ «ХПІ» спільно зі стейкхолдерами організувала цикл комунікативних заходів у межах Тижня Відкритого Уряду – 2024.

29 травня відбулося розширене засідання студентських наукових гуртків «Дискусійний клуб «Суспільство і політика» (керівник – старший викладач Олена Козлова) та «Менеджмент 3.0» (керівник – професор Діна Терещенко).

30 травня проведено гостьову лекцію “Відкритість та прозорість діяльності органів виконавчої влади” за участю І. Барабанова з Пенсійного фонду України та Ю. Боковикової доцента кафедри публічного управління та державної служби Харківського національного університету імені Каразіна Навчально-наукового інституту “Інститут державного управління”.

Ці заходи є частиною участі України в Ініціативі “Партнерство “Відкритий Уряд”, яка об’єднує понад 70 країн у розвитку доступу до інформації, громадської участі та підзвітності. Завдяки міжсекторальному партнерству запроваджено електронні послуги, системи “Прозорий бюджет”, “Прозоро” та відкриття даних. Попри складнощі воєнного часу, продовжується розвиток принципів відкритого урядування. Уряд та громадянське суспільство створюють систему DREAM для прозорого відновлення країни та розвивають відкриту науку. Особлива увага приділяється посиленню вмінь та навичок молоді для участі у прийнятті важливих рішень.

Ці заходи є важливими для студентів, адже вони дозволяють отримати цінні знання, розвинути навички аналітичного мислення та краще розуміти механізми відкритого урядування.

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.