МОН ПРОПОНУЄ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ ЗАКОНОПРОЄКТ ПРО ОНОВЛЕННЯ СИСТЕМИ ПРІОРИТЕТНИХ НАПРЯМІВ У НАУЦІ ТА ІННОВАЦІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ!

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оновлення системи пріоритетних напрямів у сферах наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності».

Законопроєкт підготовлено з метою оновлення системи пріоритетних напрямів розвитку науки, техніки та інноваційної діяльності для забезпечення концентрації наявних ресурсів на ключових напрямах розвитку науки і технологій, розв’язання нагальних потреб держави та суспільства, подолання сучасних викликів, формування переліку пріоритетних напрямів, спрямованих на потреби повоєнного відновлення.

Відповідно до положень законопроєкту передбачено, зокрема:

  • вдосконалення механізму оновлення пріоритетних напрямів (на основі результатів прогнозно-аналітичних досліджень);
  • зміни в механізмах фінансування наукових досліджень та розробок за пріоритетними напрямами;
  • оптимізація системи пріоритетних напрямів, яка зараз є занадто розгалуженою (понад 500 напрямів різного рівня).

Зауваження і пропозиції до законопроєкту потрібно до 3 жовтня 2024 року надіслати на електронну пошту andrii.petrovskyi@mon.gov.ua (Андрій Іванович Петровський, керівник експертної групи з питань державно-приватного партнерства директорату інновацій та зв’язків науки з реальним сектором економіки Міністерства освіти і науки України).

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.