УКРАЇНА ПРОДОВЖУЄ ОТРИМУВАТИ МІЖНАРОДНУ ПІДТРИМКУ В РЕАЛІЗАЦІЇ ЕФЕКТИВНОЇ ДЕМОГРАФІЧНОЇ ПОЛІТИКИ!

Україна продовжує отримувати міжнародну підтримку в реалізації ефективної демографічної політики для подолання викликів: зростання рівня передчасної смерті, масштабна зовнішня міграція, внутрішнє переміщення населення, зниження рівня народжуваності тощо. Велика Британія допоможе Україні зміцнити демографічну стійкість!

Уряд Великої Британії долучився до реалізації проєкту Стратегії демографічного розвитку України, яку розробило Міністерство соцполітики за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, разом з експертами Інституту демографії та проблем якості життя НАН України, Центру економічної стратегії, органів влади та інших партнерів.

У заході, де анонсували співпрацю, взяли участь представники партнерів: Стефан Коссофф, Директор з програм розвитку Посольства Великої Британії в Україні», Мустафа Ельканзі, заступник Представника UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, від Міністерства соціальної політики України — Дарія Марчак, перша заступниця міністра, яка розповіла про можливості, що надає новий проект в контексті адвокаційної та інформаційної підтримки Стратегії демографічного розвитку України.

«Війна поставила перед Україною надскладні демографічні завдання, для вирішення яких важливо мати надійне плече партнерів. Ми вдячні Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine та уряду Великої Британії British Embassy Kyiv за продовження співпраці і переконані, що реалізація проєкту дозволить переломити негативні тренди і згуртувати суспільство навколо побудови країни, у якій хочеться жити, до якої хочеться повертатися, у якій хочеться народжувати дітей, вести здорове активне життя, працювати і разом розвиватися», — зазначила Оксана Жолнович, Міністерка соціальної політики України.

У рамках проєкту, який підтримує уряд Великої Британії, буде проведено низку заходів для забезпечення злагодженості галузевих політик і взаємодії органів влади, громадських організацій, бізнесу, а також реалізовано комунікаційну кампанію з метою формування змін у суспільстві, що сприятимуть демографічному розвитку України.

Стратегія демографічного розвитку України спрямована на підвищення народжуваності, подолання передчасної смертності, забезпечення міграційного приросту населення, а також на створення наскрізних умов для комфортного життя в Україні: наявність доступного житла, якісної громадської інфраструктури, безпечного і безбарʼєрного середовища, інклюзивного ринку праці та соціальної згуртованості населення. Наразі проєкт Стратегії знаходиться на фінальному етапі затвердження Урядом України.

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.