ГРАНТОВІ МОЖЛИВОСТІ НАУКОВОЇ СПІВПРАЦІ

23 вересня науково-педагогічні працівники кафедри соціології і публічного управління НТУ «ХПІ» – д.держ.упр, проф. Круглов В.В., д.держ.упр., проф. Терещенко Д.А. – взяли участь у семінарі на тему: «Існуючі можливості та правила спільної участі закладів вищої освіти, МСП та промислових підприємств у Програмі “Горизонт Європа».

Головна мета заходу – підвищити обізнаність вітчизняних учених щодо участі у програмі «Горизонт Європа». У межах семінару вчені поділились знаннями, здобутими під час проєкту «Горизонт Європа», учасники отримали практичні поради, приклади успішних кейсів виграних грантів «Горизонт Європа». У події взяли участь представники закладів вищої освіти, наукових установ, бізнесу, громадських організацій та інші особи й організації, зацікавлені в участі у Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Серед спікерів – представники відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ. Доповідачі заходу виступили з такими темами:

  • Міжнародні наукові проєкти НТУ «ХПІ».
  • Перспективи міжнародного співробітництва НТУ «ХПІ».
  • Участь харківських учених у проєктах за програмою «ЄВРАТОМ» на прикладі проєкту «NURECAB».
  • Інвестиційні потреби великих інноваційних проєктів.
  • Історія успіху у Програмі «Горизонт Європа» – Проєкт HEOinUA–101132682.
  • Грантові можливості для бізнесу в рамках Програми «Горизонт Європа».

Семінар проведено у змішаному форматі (офлайн і онлайн) на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Захід пройшов у форматі плідної дискусії. Учасники заходу отримали актуальну інформацію про грантові можливості для науковців, міжнародну наукову співпрацю; мали змогу поставити запитання запрошеним спікерам та взяти участь у науковому дискурсі. Особливу увагу було приділено можливостям залучення молодих учених до міжнародних дослідницьких проєктів, що дозволить підвищити їхню кваліфікацію та забезпечити обмін досвідом. Завершуючи зустріч, учасники підкреслили важливість продовження співпраці в межах програми Горизонт Європа, яка відкриває нові горизонти для науковців та освіти в цілому.

Щиро дякуємо ініціаторам та організаторам зустрічі, спікерам, модераторам та кожному учаснику! Всі отримали можливість спілкування, обміну досвідом, пріоритети розвитку і завдання.

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.