ПЕРШІ ВРАЖЕННЯ ВІД НАВЧАННЯ В НТУ «ХПІ» НА МАГІСТЕРСЬКІЙ ОПП «АДМІНІСТРАТИВНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ» (СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 281 – ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ)

До вибору програми магістратури я підходила ретельно та усвідомлено. Маючи юридичну освіту, я побачила у цій програмі можливість розширити свій професійний світогляд. Позаду майже два місяці напруженого навчання, а отже я вже маю свої перші враження від так званого занурення у світ «публічної політики» та «адміністрування».

Що я можу сказати? Я вражена! Я вражена ефективністю використання викладачами онлайн-формату для презентації навчальних дисциплін, а також дружністю університетського онлайн-простору до студентів. Наші заняття на кафедрі соціології і публічного управління не зводиться до «читання» викладачами лекцій або «відбування» семінарів. Кожне заняття це маленьке дійство, адже наші пари завжди насичені творчими завданнями та цікавими кейсами щодо їх вирішення.

Окремо хотіла б відзначити високий рівень професіоналізму професорсько-викладацького складу. Викладач у магістратурі – це не просто людина, яка ретранслює знання, скоріше це фасилітатор та лідер навчальних комунікацій. Разом з тим, наші викладачі не просто відомі вчені з неабияким досвідом професійної діяльності за фахом публічного управління, вони є майстерними педагогами та просто цікавими люди. Вони дійсно «very friendly», а інколи навіть «very funny»!

Я вражена! Я вражена ставленням викладачів до студентів. Викладачі комікують з нами не як з «об’єктами навчальної комунікації», як це зазвичай буває в інших ЗВО, а як з своїми колегами та однодумцями. Мабуть саме тому наші заняття досить часто перетворюються на жваве та конструктивне обговорення найбільш актуальних проблем публічного управління. Таке обговорення ґрунтується на повазі до думок кожного студента та закінчується безцінними практичними порадами викладачів щодо вирішення тієї чи іншої проблемної, поки що просто змодульованої у межах навчальної комунікації, ситуації. Я впевнена, що всі ці поради стануть нам у нагоді у майбутньому професійному житті.

Я вражена! Я вражена й тим, який обсяг навчального матеріалу нам слід засвоїти та скільки завдань нам слід виконати. Це дійсно «very hardly», але з іншого боку й «very usefuly»! Я впевнена, що моє навчання на кафедрі соціології і публічного управління позитивно відіб’ється не лише на моїй майбутній професійній кар’єрі, а й на моєму житті в цілому!

Ольга Пакіна (староста групи СГТ-М724)

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.