СПОРТИВНА ВЕСНА ПОЛІТЕХНІКІВ

Цієї весни пройшла ціла серія спортивних змагань, в яких спортсмени-політехніки взяли активну участь. Спортивна весна політехніків, як і годиться, була яскравою і незабутньою.

Прекрасно показали свої силові якості наші дівчата – армрестлери. 12-15 квітня в Одесі відбувся юніорський Чемпіонат України з армспорту. Гончар Діана (Е-24а) стала дворазовим срібним призером цих змагань, а Вовк Людмила (КІТ-44а) завоювала дві бронзові медалі. Паралельно з цими змаганнями, знову ж таки в Одесі, проходив Чемпіонат України з армспорту серед спортсменів з обмеженими здібностями, золото і срібло завоювала Гадаева Юлія (МІТ-27).

Гончар Діана на фото зліва

Порадував своїми виступами Пестов Руслан (СГТ-25в). На минулому в Богуславі (Київська область) молодіжному Чемпіонаті України з веслувального слалому Руслан завоював три золоті медалі в різних дисциплінах слалому. Трохи пізніше 24-27 квітня в Карпатах проходив Кубок України з веслувального слалому, де Руслан двічі став переможцем і двічі показав другий результат.

Пестов Руслан

Майже найвлучнішими на Чемпіонаті України зі стрільби з лука серед спортивних шкіл виявилися наші дівчата – лучниці Волобуєва Анастасія (СГТ-42м) і Павличенко Дар’я (випускниця СГТ-факультету). Вони зійшли на другу сходинку п’єдесталу. Змагання проходіді 19-22 квітня в Новій Каховці.

Волобуєва Настя в центрі, Павличенко Дар’я справа

Багато чого досягли цієї весни наші спортсмени – представники різних видів силових єдиноборств.

В середині квітня в Харкові проходили Чемпіонати України з тхеквондо ВТФ серед дорослих спортсменів і серед молоді. Кременчуцький Максим (КІТ-25а) став третім як серед дорослих, так і серед молоді.

Відмінно показав себе Кічерман Олександр (СГТ-47). 14-15 квітня Саша став переможцем Відкритого Кубка Чорноморська по карате серед юніорів, тижнем пізніше завоював срібло Чемпіонату Світу з шотокан-карате в Стамбулі, а 24-25 квітня він виступав вже у Львові, де здобув перемогу на міжнародному турнірі з карате «International Open Karate Cup ».

27-29 квітня в болгарському місті Пловдив проходив Кубок Європи з боротьби сумо. Наш студент, член збірної команди ХПІ по греко-римської боротьби, майстер спорту України з греко-римської боротьби та боротьби сумо Русанов Руслан (ХТ-53б) зупинився за крок від вершини п’єдесталу Кубка Європи, посівши друге місце.

27-29 квітня Харків зустрічав учасників Чемпіонату Європи з козацьким двобої. Куряков Артем (І-46б) зайняв перше і друге місця в різних дисциплінах двобоя.

Кременчуцький Максим на фото справа

Кічерман Олександр на фото зліва

Русанов Руслан на фото зліва

Куряков Артем

21-25 квітня в Новоселиці (Чернівецька область) проходила багатоденна велогонка в рамках Чемпіонату України з ВМХ-рейсингу. За результатами гонки третє місце дісталося Логунову Віталію (СГТ-46а).

Логунов Віталій

Є у нас спортсмен, який може успішно виступати не в одному виді спорту, а відразу в п’яти: бігу, фехтуванні, стрільбі, плаванні та кінному спорті. Саме ці види спорту включає в себе сучасне п’ятиборство, якому присвятив себе Сагайдак Сергій (СГТ-46б). Сергій на весняному Кубку України з сучасного п’ятиборства став переможцем командних змагань серед юніорів.

Сагайдак Сергій

Останнім часом все більшої популярності серед прихильників здорового способу життя набирають легкоатлетичні пробіги. Так на 5-му Харківському міжнародному марафоні взяли участь більше 60 студентів НТУ «ХПІ», більшість з них подолали дистанцію міні-марафону 4,2195 км. А в кінці квітня відбувся командний Чемпіонат України з бігу на 10 км. На цих змаганнях найсильнішою серед молоді стала Немченко Марина (БЕМ-73мп). На цьому Марина не зупинилася і 6 травня в Майнці (Німеччина) здобула перемогу на полумарафонской дистанції Марафону Gutenberg Marathon Main. У змаганнях серед жінок на фініші Марина показала результат 1:16:49 і більш ніж на шість хвилин випередила найближчу суперницю – німкеню Катарину Мац.

Немченко Марина

У травні в Латвії завершилися ігри Чемпіонату Європи з регбі-15. У складі збірної команди України Миланко Вадим (Е-42м) став срібним призером чемпіонату.

Міланко Вадим

18-20 травня в Гадячі пройшов ветеранський Чемпіонат Європи з гирьового спорту. Васильєв Юрій Костянтинович, старший викладач кафедри фізвиховання НТУ «ХПІ», став дворазовим переможцем цих змагань – в ривку і в поштовху гирі у довгому циклі.

Васильєв Юрій Костянтинович

І ще дві медалі європейських змагань! На етапі Гран-прі Європи з бадмінтону, який відбувся в Словенії 10-13 травня, Іллінська Марина (СГТ-46а) і Жарка Єлизавета (випускниця СГТ-факультету) посіли третє місце в змаганнях жіночих пар.

на фото Марина зліва, Ліза справа

Підходять до свого завершення весна і навчальний рік, але не закінчується спортивний сезон. Бажаємо спортсменам-політехніків нових яскравих перемог!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *