МІСТА Зінаїди Серебрякової: Обласний фотоконкурс та онлайн-виставка до дня народження художниці

МІСТА Зінаїди Серебрякової

Обласний фотоконкурс та онлайн-виставка до дня народження художниці

 

Неформальне товариство друзів Зінаїди Серебрякової, галерея “Мистецтво Слобожанщини” Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва та галерея “ART KhPI” запрошують усіх бажаючихузяти участь у обласному конкурсі та онлайн-виставці  «Міста Зінаїди Серебрякової», присвячених визначній художниці.

Зінаїда Серебрякова (1884 – 1967) – всесвітньо відома художниця, яка народилася у селі Нескучному (тепер Харківського району Харківської області). Тут протягом 20 років вона створила шедеври, що стали класикою світового мистецтва. Але і з Харковом вона була повʼязана з першого року свого життя. У 1918-1920 роках саме у Харкові вона знайшла притулок під час жахів Громадянської війни і написала низку творів. Не менше значення в її житті мали й інші міста — у будь-якому разі в кожному з них вона залишила часточку своєї душі, яка бринить у миттєвих етюдах чи продуманих архітектурних пейзажах, портретах містян, зроблених просто на вулицях.

Ми пропонуємо фотохудожникам відправитися у фотоподорож по Харкову, Парижу, Петербургу та іншим містам, де бувала чи мешкала наша славетна землячка (список додається), і спробувати знайти куточки міста, які не змінилися за 100 минулих років (фрагменти вулиць, будинки, дворики), та відтворити втаємничену красу цих місць. Звертаємо увагу: робота, крім документальної відповідності, має бути ХУДОЖНЬО ОРИГІНАЛЬНОЮ, ВИРАЗНОЮ!

Конкурс і виставка проходять у 2 етапи. На Першому етапі 10 грудня 2020 р., у день народження художниці, найкращі роботи будуть представлені на віртуальній виставці на Інтернет-ресурсах організаторів, і будуть визначені переможці та лауреати цього етапу, які отримають дипломи і грамоти, а також “серебряковські” подарунки.

Для участі у конкурсі треба до 5.12.2020  надіслати прикріпленими файлами на адресу mmkrasikov@gmail.comфотографії (кількість не обмежується), Цифровий формат:    JPG або TIF-файл, не менше ніж 2400 х 3600 пікселів, або 300 dpi; кожний файл має бути підписаний українською мовою і в назві має містити : імʼя, прізвище автора, назву, рік зйомки. У листі повинна бути зведена інформація (прикріпленим текстовим документом) про всі роботи автора і про нього, а також  його телефон та ел. пошта.

Участь у конкурсі безкоштовна.

Другий етап планується провести офлайн у грудні наступного року, про що буде оголошено додатково.  Довідки за тел.: 067-91-014-91 (Красиков Михайло Михайлович).

 МІСТА З. СЕРЕБРЯКОВОЇ:

Адельбоден, Швейцарія

Ансі, Франція

Антверпен, Бельгія

Ассізі, Італія

Аяччо, Франція

Брюгге, Бельгія

Брюссель. Бельгія

Венеція, Італія

Версаль, Франція

Гатчина, Росія

Гріон, Швейцарія

Гурзуф, Росія

Естен, Франція

Женева, Швейцарія

Зміїв, Україна

Камаре́-сюр-Мер, Франція

Камаре-сюр-Ег, Франція

Кассіс, Франція

Кашкайш, Португалія

Колліур, Франція

Ла-Ферте́-Френе́ль, Франція

Лондон, Великобританія

Мант-ла-Жолі, Франція

Марракеш. Марокко

Ментона, Франція

Монс, Бельгія

Ніцца, Франція

Париж, Франція

Пон-л’Аббе, Франція

Пушкін (кол. Царське Село), Росія

Сан-Джиміньяно, Італія

Санкт-Петербург, Росія

Сімеїз, Україна

Фес, Марокко

Флоренція, Італія

Харків, Україна

Ялта, Україна