НТУ “ХПІ” та Українське товариство істориків науки підписали угоду про співпрацю

 

УГОДА ПРО СПІВПРАЦЮ

між

Українським товариством істориків науки та Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут»

Всеукраїнська професійна громадська організація в галузі історії науки та техніки «Українське товариство істориків науки» та Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» погодили встановити рамки співпраці.

Співпраця між Організаціями може враховувати одну або декілька з наступних видів діяльності:

  • Реалізація спільних науково-дослідницьких проєктів з історії та популяризації науки й техніки, ефективного використання об’єктів історико-культурної спадщини України, а також розвитку та вдосконалення музейного господарства.
  • Надання взаємної фахової допомоги та експертизи наукових праць з історії науки і техніки для реалізації діяльності, передбаченої даною Угодою.
  • Співпраця з науково-дослідними й музейними установами, неурядовими та громадськими організаціями, причетними органами державної влади та місцевого самоврядування, активістами з метою здійснення діяльності, передбаченої даною Угодою.
  • Підготовка та спільне опрацювання проектів документів з метою нормативно-правового забезпечення та підтримки діяльності, передбаченої даною Угодою.
  • Надання взаємної допомоги в організації та проведенні семінарів, конференцій, наукових форумів тощо.
  • Ця угода не передбачає жодних економічних та фінансових зусиль та / або передачі ресурсів для однієї або обох організацій. Співпраця з фінансовими та економічними наслідками повинна регулюватися спеціальними угодами, які підписує уповноважена особа кожної сторони. Ця угода укладена у двох екземплярах і зберігається по одному екземпляру у кожної зі сторін.

Термін дії даної угоди складає 5 років з моменту підписання.

Контактні особи, відповідальні за угоду про співпрацю:

Українське товариство істориків науки – доктор історичних наук Литвинко Алла Степанівна.

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» – доктор історичних наук Тверитникова Олена Євгенівна.