Листопад у традиційній народній культурі українців

23.11.23 о 16.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва та онлайн відбудуться «Етнографічні посиденьки з Михайлом Красиковим»

на тему:«Листопад у традиційній народній культурі українців»

 

Трансляція на платформі Zoom

 

Ви знаєте, чому ще років сто тому казали «До Дмитра дівка хитра...»? А чули жахливі перекази про те, як карала за непошанування її дня свята Пʼятниця? А що таке «куряча складка» на свято Кузьми-Демʼяна і які «бонуси» мала дівчина, яка принесе курку? Мешканці якого міста здавна обрали святого Михаїла своїм патроном? А знаєте, як Бог сотворив святого Михаїла і чому бабусі й досі забороняють дітям струшувати воду з рук? А в яких випадках казали «Пилип не до всіх прилип»?

 

На ці та на безліч інших питань шукатимемо відповіді під час нашої народознавчої зустрічі з Михайлом Красиковим, етнологом та фольклористом, провідним методистом ООМЦКМ, професором кафедри українознавства, культурології та історії науки НТУ «ХПІ», директором Етнографічного музею «Слобожанські скарби»  імені Г. Хоткевича НТУ «ХПІ», членом Національної спілки письменників України, Національної спілки художників України, Національної спілки краєзнавців України,  лауреатом муніципальної премії в галузі фольклористики та етнології ім. П. Іванова 2007 р., премії ім. Л. Танюка “за збереження історичної памʼяті України” 2022 р., премії The Slavic, East European, and Eurasian Folklore Association (SEEFA) 2023 р.

Адреса: Харків, вул. Пушкінська, 62.   Вхід вільний.

Довідки за телефоном 067 91 014 91.

Покликання на онлайн-зустріч: https://us05web.zoom.us/j/83774313929?pwd=59QdNLBebxXpRVlC7x97of2ymlKFpJ.1

Ідентифікатор заходу: 837 7431 3929

Код доступу: V5YatZ

 

Співорганізатори:

Харківський обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтв

Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка
Харківське обласне відділення Української бібліотечної асоціації

Етнографічний музей «Слобожанські скарби»  імені Г. Хоткевича НТУ «ХПІ» Харківська обласна бібліотека для дітей

Харківська спеціалізована музично-театральна бібліотека

Охтирський краєзнавчий музей