Вечір памʼяті Валерія Романовського в межах проєкту Михайла Красікова «Я памʼятаю… Життя в традиції»

16.01.24 о 16.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва та онлайн відбудеться вечір памʼяті Валерія Романовського — воїна, памʼяткознавця, історика «Самурай — сам собі рай» в межах проєкту Михайла Красікова «Я памʼятаю… Життя в традиції».

Трансляція на платформі Zoom

 

Валерій Романовський (1976 — 2023) загинув, захищаючи нас із вами і те, що він вважав невідʼємною частиною себе — рідну землю з її містами та селами, памʼятками історії та архітектури, ландшафтами, від яких захоплює дух. 16 січня 2024 року виповнюється рівно рік відтоді, коли душа його пішла в засвіти. Проте протягом цього важкого року друзі та колеги Валерія не забували про нього: памʼяті Романовського були присвячені дві наукові конференції, збірники наукових праць та поезій, в “Накипіло” 24.02.23 відбувся вечір памʼяті до сороковин від дня смерті.

Будинок на Пушкінській, 62 обраний для зустрічі невипадково: Валерій полюбляв тут бувати (і всі його тут любили), був постійним учасником щорічних наукових конференцій, які проводилися в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва.

Своїми спогадами про визначного історика та памʼяткознавця поділяться ті, кому пощастило близько знати Валерія Романовського, будуть продемонстровані рідкісні фото та відео, відбудеться презентація низки видань.

Адреса: Харків, вул. Пушкінська, 62.   Вхід вільний.

Довідки за телефоном 067 91 014 91.

Покликання на онлайн-зустріч: https://us05web.zoom.us/j/84714782516?pwd=gjaXadelE7duai0gsK1dhwPqVtUr5o.1

Ідентифікатор заходу: 847 1478 2516

Код доступу: TZP7n4

Співорганізатори:

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка
Харківське обласне відділення Української бібліотечної асоціації

Етнографічний музей «Слобожанські скарби»  імені Г. Хоткевича НТУ «ХПІ» Харківська обласна бібліотека для дітей

Харківська спеціалізована музично-театральна бібліотека

Охтирський краєзнавчий музей