
На кафедрі туризму та готельно-ресторанного бізнесу студентська науково-дослідна робота має свою специфіку, вибудовується на засадах багатопрофільності, демократичності, активності, творчості, взаємозв’язку і співдружності науки, навчальних практик та подорожей.
Основною метою діяльності студентського наукового гуртка є сприяння реалізації та представництво наукових, творчих, духовних та інших інтересів студентів.
На даний час cтудентський науковий гурток – це потужна студентська організація, що об’єднує студентів, які виконують науково-дослідну роботу згідно із кафедральною тематикою, виступають ініціаторами та співорганізаторами проведення в університеті навчальних та позааудиторних подій та заходів; працюють за науковими інтересами.
Положення про студентський науковий гурток
План роботи наукового гуртка на 2022-2023 н.р.
План роботи наукового гуртка на 2023-2024 н.р.
План роботи наукового гуртка на 2024-2025 н.р.
План роботи наукового гуртка на 2025-2026 н.р.
Річний звіт про діяльність студентського наукового гуртка у 2023 р.
Річний звіт про діяльність студентського наукового гуртка у першому півріччі 2024 р.
Річний звіт про діяльність студентського наукового гуртка за 2024/2025 н.р.
ПРЕЗЕНТАЦІЇ НАУКОВИХ РОБІТ ЗДОБУВАЧІВ:
Роботи переможців І етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа» і 242 «Туризм і рекреація», 2023/2024 н.р.:
- «Віртуальні гіди в гастрономічному туризмі: перспективи розробки і впровадження» (презентація)
Автори: Бондаревська Оксана, Маслюк Юлія (група БЕМ-2523а). Науковий керівник: к.е.н., доцент Чайка Т.Ю. - «Технологія кондитерських виробів із цукрового тіста з використанням продуктів переробки насіння ріпаку» (презентація)
Автори: Ніколаєва Олександра, Маслюк Юлія (група БЕМ-1321б), Датченко Євгеній (група БЕМ-М2523а). Науковий керівник: к.т.н., доцент Куниця К.В. - «Еко–інновації в сфері гостинності» (презентація)
Автори: Коваль Єлизавета, Копейченко Євген (група БЕМ-1321а). Науковий керівник: к.е.н., доцент Стригуль Л.С. - «Комплексна інтегрована безпечна діяльність закладів ресторанного господарства»
Автори: Якименко Михайло (група БЕМ-М2523), Голованенко Іван (група БЕМ-1321а). Науковий керівник: к.т.н., професор Бухкало С.І.
Робота конкурсу «Туристична Україна», 2024 р.:
- «Формування та розвиток туристичного бренду регіонів України»
Автор: Загребенєв Дмитро (група БЕМ-1423). Науковий керівник: к.г.н., доцент Носирєв О.О.
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:
- ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму»: https://tourcenter.kh.ua/homct
- Національна туристична організація України: https://nto.ua/
- Державне агентство розвитку туризму: https://www.tourism.gov.ua/
- Асоціація індустрії гостинності України: https://aigu.com.ua/
- Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні: https://www.greentour.com.ua
- Всесвітня туристична організація: https://www.unwto.org
- RIBAS HOTELS (блог): https://ribashotelsgroup.ua/ru/blog
- Poster: https://joinposter.com/ua/blog
- HOTELIER ACADEMY: https://www.hotelieracademy.org/category/hotelier-tips
- Google Академія: https://scholar.google.com.ua/schhp?hl=uk
- «Європейський журнал досліджень туризму»: https://ejtr.vumk.eu/index.php/about
- Journal of Tourism and Services: https://www.jots.cz/index.php/JoTS
- UNWTO Elibrary: https://www.e-unwto.org/
- Journal of Travel Research: https://journals.sagepub.com/home/JTR
- Науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ»: https://library.kpi.kharkov.ua/
