Мобільність студентів, аспірантів і викладачів кафедри КІП за програмою DAAD

З 1998 року Україна бере активну участь у програмах Німецької служби академічних обмінів (DAAD), однієї з найбільших у світі організацій у галузі освіти, що забезпечує мобільність студентів, аспірантів і викладачів, і надає можливість талановитій молоді усього світу пройти наукове стажування або підвищити кваліфікацію у Німеччині.

На сьогодні діє низка програм для студентів: стипендії для навчання бакалаврів, магістрів, аспірантів. Детальна інформація про цю стипендію надходить, як правило, в кінці січня кожного року. Прийом документів триває з лютого до кінця березня. Програма також фінансує стажування українських науковців у німецьких ВНЗ для викладацької діяльності. На кошти DAAD також фінансуються спільні проекти між вищими навчальними закладами України та Німеччини (www.daad.de). 

В осінньому семестрі 2022 року кафедра «Комп’ютерної інженерії та програмування» НТУ «ХПІ» взяла участь у проекті Wildau-Kharkiv IT Bridge програми DAAD «Digital Ukraine: Ensuring Academic Success in Crisis». Проект організований Німецькою службою академічних обмінів DAAD та Технічним університетом прикладних наук Вільдау. Студенти кафедри КІП безкоштовно прослухали курси освітнього рівня бакалавр та магістр (“Програмування”, “Архітектура комп’ютерів”, “Комп’ютерні мережі”, “Вбудовані системи”, “Основи розробки ігор”, “Теорія побудови трансляторів”) в галузі інформаційних технологій за спеціальністю 123 «Комп’ютерна інженерія» українською та англійською мовами та отримати сертифікати міжнародного зразку.

В рамках проекту, професорка кафедри комп’ютерної інженерії та програмування Світлана Гавриленко відвідала Технічний  університет прикладних наук Вільдау та виступила з лекцією «Машинне навчання. Ансамблеві методи класифікації даних». Вона також зустрілася з головою відділення Берлінського офісу DAAD Кай Франке у Берліні, де обговорювалися питання про подальшу співпрацю.

Наразі проект Wildau-Kharkiv IT Bridge програми DAAD «Digital Ukraine: Ensuring Academic Success in Crisis» подовжено на 2023 рік, так як співпраця  з Україною на сьогодні є особливо важливою. Для підтримки вищих навчальних закладів Німеччини, які співпрацюють з українськими університетами-партнерами, надано додаткове фінансування.


 

 

 

 

 

 

Certificate_Gavrylenko_Wildau
Certificate_Pumnia
Certificate_Zozulia
Certificate-Anatolii_Povorozniuk
Certificate_Trufanov

 

Слідкуйте за подальшою інформацією на сайті кафедри та реєструйтесь на нові курси, які стартують з 1 березня.

 

Детальніше о програмі DAAD

 

Детальніше на сайті НТУ “ХПІ”