Протягом 25-26 квітня в місті Кропивницькому відбувся масштабний профорієнтаційний захід «Обери профіль своєї мрії» для здобувачів освіти 9 класів, організований Управлінням освіти Кропивницької міської ради. Проведення відбувалося за співпраці з викладачами Харківського політехнічного інституту. Учасники прибули з усіх закладів освіти міста.

Метою зустрічі стала популяризація предметів природничо-математичного спрямування і технічних спеціальностей, сприянні здобувачам освіти у виборі профілів навчання. Важливою складовою стало питання техногенної безпеки, адже зустріч припала на роковини аварії на Чорнобильській АЕС. Усіх жертв і подвиг ліквідаторів спільно вшановано хвилиною мовчання. Також, було наголошено на необхідності високоосвічених кадрів здатних не лише підвищувати економічний потенціал країни, завдяки розвитку її технічного потенціалу, а й сприяти збереженню нашої Батьківщини від катастроф подібних до Чорнобильської, покращенню екології, стимулюванню раціоналізації використання природно-ресурсного потенціалу, завдяки впровадженню наукових інновацій в різні галузі господарства.

Міські змагання «Обери профіль своєї мрії» мали кілька турів.

25.04.2024 – на базі 10 освітніх закладів відбувся І ігровий день, якому учнівські команди із 90 класів закладів освіти міста Кропивницького взяли участь у змаганні. Незважаючи на те, що 2 години тривала тривога, профорієнтаційні змагання «Обери профіль своєї мрії» вдалося провести і забезпечити 10 команд-переможців для подальшого змагання.
Другого ігрового дня, 26.04.2024, змагання відбулися на базі КЗ «Ліцей «Муніципальний колегіум» Кропивницької міської ради і складалися з півфіналу в якому взяли участь 10 команд, та фіналу, до якого ввійшли 5 найсильніших команд з півфіналу.
Зустріч запам’яталася творчою атмосферою, емоційним піднесенням здобувачів освіти. Переможці та учасники були нагороджені сертифікатами та подарунками.
Враховуючи трагедію війни та труднощі на харківському напрямку, Управлінням освіти було передано через працівників ХПІ різні технічні засоби для освітлення, павербанки, що були зібрані спільними зусиллями педагогів й здобувачів освіти міста Кропивницького.
ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ:
За зайняте І місце
Команду «Ромашка» КЗ «Ліцей «Лінгвістичний» Кропивницької міської ради»;
За зайняте ІІ місце
Команду «Бандеровці» КЗ «Ліцей «Мрія» Кропивницької міської ради»;
За зайняте ІІІ місце
Команду «Біолайф» КЗ «Новомиколаївська гімназія» Кропивницької міської ради».