Студентки 3-го курсу розпочали навчання за програмою академічної мобільності Erasmus+

Студентки 3го курсу кафедри підйомно-транспортних машин і обладнання Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту НТУ «ХПІ» Марина Єлефтеріаді та Аліна Єна нещодавно розпочали навчання за програмою академічної мобільності Erasmus+ в Краківському політехнічному інституті на факультеті Механічної інженерії.

Дівчата розповіли про особливості навчання в Краківській політехніці та поділились своїми враженнями.

«Ми дуже вдячні НТУ «ХПІ» за можливість долучитися до програми Erasmus+. Це неймовірний досвід, завдяки якому ми познайомилися з новими людьми з різних куточків світу, маємо можливість отримувати нові знання та обмінюватись досвідом.

Лектори мають високоякісний підхід до викладання матеріалу, багато уваги приділяється практиці.Організація навчального процесу, з технічної точки зору, зручна та ефективна. Є доступ до сучасного обладнання, ресурсів та програмного забезпечення. Студент має змогу працювати з програмами, необхідними для повноцінного навчання, як в аудиторії, так і на власному пристрої.

Мипрацюємо у CAD та ERP системах, вивчаємо мови програмування, зокрема,Python. Це є безцінним досвідом і чудовим інструментом для розвитку та роботи.

Нас зустріли дуже привітно, зорієнтували та допомогли пристосуватися до студентського життя. Ми вдячні за подарунки, які нам надали з першого дня навчання як учасникам програми.

У гуртожитку гарні умови для проживання. Є все необхідне для навчання, комфортного життя та розваг».

Дівчата відмітили, що університет організовує багато заходів спрямованих на те, щоб пристосуватись до студентського життя в Кракові, краще познайомитись з містом. Також для всіх учасників програми академічної мобільності є можливість вивчати польську мову із подальшим отриманням відповідного сертифікату.

Довідка: Краківська Політехніка ім. Тадеуша Костюшка має багаторічний досвід в підготовці інженерних кадрів, здатних відповідати викликам світової економіки, має сучасно обладнані лабораторії і аудиторії. За програмою Erasmus+ веде співпрацю з університетами по всьому світу. Кафедра «Підйомно-транспортні машини і обладнання»(НТУ «ХПІ», ННІ МІТ) є координатором проектуErasmus+ з Краківською політехнікою тавже має досвід співпраці із цим Вишем.