Результати опитування студентів 4-го курсу спеціальності 186 «Видавництво та поліграфія». 2024 рік

Освітня програма: "Інформаційні технології в медіаіндустрії"

Результати опитування студентів 4-го курсу спеціальності 186 «Видавництво та поліграфія». 2024 рік

Анкетування з метою оцінки якості навчального процесу та змісту ОПП «Інформаційні технології в медіаіндустрії» кафедри системного аналізу та інформаційно аналітичних технологій проводилось анонімно з 01.06.2024 р. по 20.06.2024 р. із застосуванням електронної анкети.

Було отримано 12 відповідей.

Зведені результати анкетування.

  1. Наскільки Ви задоволені змістом ЗАГАЛЬНИХ дисциплін за освітньою програмою?
  • 1 бал – 0 (0%)
  • 2 бали – 0 (0%)
  • 3 бали – 2 (17%)
  • 4 бали – 7 (58%)
  • 5 балів – 3 (25%)
  • Середня оцінка 4,08 бали
  1. Наскільки Ви задоволені змістом ФАХОВИХ дисциплін за освітньою програмою?
  • 1 бал – 0 (0%)
  • 2 бали – 1 (8%)
  • 3 бали – 1 (8%)
  • 4 бали – 5 (42%)
  • 5 балів – 5 (42%)
  • Середня оцінка 4,16 бали
  1. Наскільки Ви задоволені змістом і якістю викладання дисципліни “Іноземна мова”?
  • 1 бал – 0 (0%)
  • 2 бали – 0 (0%)
  • 3 бали – 1 (8%)
  • 4 бали – 3 (25%)
  • 5 балів – 8 (67%)
  • Середня оцінка 4,58 бали
  1. Оцініть рівень забезпечення навчально-методичними матеріалами за 5-ти бальною шкалою
  • 1 бал – 0 (0%)
  • 2 бали – 1 (8%)
  • 3 бали – 4 (33.5%)
  • 4 бали – 3 (25%)
  • 5 балів – 4 (33.5%)
  • Середня оцінка 3,88 бали
  1. Оцініть якість організації самостійної роботи за 5-ти бальною шкалою
  • 1 бал – 0 (0%)
  • 2 бали – 0 (0%)
  • 3 бали – 3 (25%)
  • 4 бали – 5 (42%)
  • 5 балів – 4 (33%)
  • Середня оцінка 4,08 бали
  1. Оцініть якість системи оцінювання знань студентів за 5-ти бальною шкалою
  • 1 бал – 0 (0%)
  • 2 бали – 1 (8.5%)
  • 3 бали – 1 (8.5%)
  • 4 бали – 7 (58%)
  • 5 балів – 3 (25%)
  • Середня оцінка 4,00 бали
  1. Чи залучали Вас до обговорення структури освітньої програми та/або змісту навчальних дисциплін?
  • Обговорював з конкретним викладачем – 2 (17%)
  • Приймав участь у засіданні кафедри – 1 (8%)
  • Висловлював пропозиції по окремим дисциплінам – 5 (42%)
  • Мені не цікаво – 4 (33%)
  1. Чого, на Вашу думку, недостатньо дає навчання на ОП «Інформаційні технології в медіаіндустрії» в НТУ «ХПІ»?
  • Всього достатньо – 3 (25%)
  • Теоретичних знань – 1 (8%)
  • Вміння самостійно мислити – 1 (8%)
  • Навичок професійної діяльності – 7 (58%)
  • Практичного досвіду – 8 (67%)
  • Інше – 0 (0%)
  1. Які джерела інформації Ви систематично використовуєте в навчанні?
  • Науково-популярну літературу – 4 (33%)
  • Інтернет – 12 (100%)
  • Підручники, навчальна література або електронні ресурси бібліотеки НТУ «ХПІ» – 5 (42%)
  • Навчально-методичні матеріали розроблені викладачами – 7 (58%)
  • Не використовую жодних джерел інформації – 0 (0%)
  1. Як змінився у процесі навчання Ваш загальний рівень знань?
  • Значно покращився – 4 (33%)
  • Покращився – 7 (59%)
  • Не змінився – 1 (8%)
  1. Як змінились у процесі навчання Ваші знання у видавничо-поліграфічній справі?
  • Значно покращилися – 6 (50%)
  • Покращилися – 6 (50%)
  • Не змінилися – 0 (0%)
  1. Як змінилось у процесі навчання Ваше вміння проводити дослідження та працювати з джерелами інформації?
  • Значно покращився – 5 (42%)
  • Покращився –6 (50%)
  • Не змінився – 1 (8%)
  1. Вкажіть, які аспекти навчального процесу, на Вашу думку, є важливими / не важливими
  • Наявність дисциплін, вивчення яких студент обирає самостійно – важливо: 100%
  • Оцінка студентами якості викладання – важливо: 100%
  • Вільний доступ до комп’ютерів та інтернет-ресурсів в університеті з освітньою метою – важливо: 75%, посередньо: 25%
  • Збільшення самостійних завдань та, відповідно, зменшення кількості аудиторних занять – важливо: 8.3%, посередньо: 75%, не важливо – 16.7%
  • Залучення студентів до видавничо-поліграфічної справи– важливо: 41.7%, посередньо: 41.7%, не важливо – 16.7%
  • Участь у програмах міжнародної академічної мобільності – важливо: 41.7%, посередньо: 50%, не важливо – 8.3%
  • Наявність активних та сучасних методів викладання, індивідуалізація навчання – важливо: 91.7%, посередньо: 8.3%
  • Допомога університету випускникам у працевлаштуванні – важливо: 75%, посередньо: 16.7%, не важливо – 8.3%
  1. Оцініть якість взаємодії адміністрації ЗВО зі студентами за 5-ти бальною шкалою
  • 1 бал – 0 (0%)
  • 2 бали – 0 (0%)
  • 3 бали – 4 (33%)
  • 4 бали – 3 (25%)
  • 5 балів – 5 (42%)
  • Середня оцінка 4,08 бали
  1. Чи зустрічали Ви в процесі навчання випадки набуття неправомірної вигоди працівниками та/або адміністрацією?
  • Так – 0 (0%)
  • Ні – 12 (100%)
  1. Оцініть ставлення викладачів до студентів у ЗВО за 5-ти бальною шкалою
  • 1 бал – 0 (0%)
  • 2 бали – 0 (0%)
  • 3 бали – 4 (33%)
  • 4 бали – 4 (34%)
  • 5 балів – 4 (33%)
  • Середня оцінка 4,00 бали
  1. Чи задоволені Ви якістю освіти та вашого навчання у НТУ «ХПІ» у цілому?
  • Однозначно так – 2 (16%)
  • Скоріше так – 7 (59%)
  • Важко сказати – 2 (16%)
  • Скоріше ні – 1 (9%)
  • Однозначно ні – 0 (0%)
  1. Якби Вам знову довелося вирішувати питання про вибір закладу вищої освіти, чи обрали би Ви НТУ «ХПІ»?
  • Однозначно так – 4 (33%)
  • Скоріше так – 5 (42%)
  • Важко сказати – 2 (17%)
  • Скоріше ні – 1 (8%)
  • Однозначно ні – 0 (0%)
  1. Якби Вам знову довелося вирішувати питання про вибір спеціальності, чи обрали би Ви спеціальність 186 «Видавництво та поліграфія»?
  • Однозначно так – 3 (25%)
  • Скоріше так – 6 (50%)
  • Важко сказати – 2 (17%)
  • Скоріше ні – 1 (8%)
  • Однозначно ні – 0 (0%)
  1. Що Ви плануєте робити після закінчення ЗВО?
  • Продовжити навчання на наступному рівні – 8 (67%)
  • Здобути освіту за іншою, більш перспективною спеціальністю – 0 (0%)
  • Працювати за спеціальністю – 3 (25%)
  • Працювати за іншою спеціальністю – 0 (0%)
  • Зайнятися діяльністю, що не потребує глибокої фахової підготовки – 0 (0%)
  • Виїхати за кордон для працевлаштування – 1 (8%)
  • Не працювати – 0 (0%)
  1. Наскільки ймовірно, що Ви порадите іншим вступати на освітню програму “Інформаційні технології в медіаіндустрії”?
  • 10 – 2 (17%)
  • 9 – 2 (17%)
  • 8 – 4 (33%)
  • 7 – 3 (25%)
  • 6 – 0 (0%)
  • 5 – 1 (8%)
  • 4 – 0 (0%)
  • 3 – 0 (0%)
  • 2 – 0 (0%)
  • 1 – 0(0%)
  • 0 – 0 (0%)
  1. Порадьте, що треба зробити для покращення навчання за освітньою програмою “Інформаційні технології в медіаіндустрії”

Серед відповідей на це питання як найбільш цікаві та значущі можна виділити:

  • Зробити навчання не 6 днів на тиждень, а 5
  • Можливо слід збільшити кількість дисциплін за вибором
  • Потрібно зменшити кількість математичних дисциплін, що надаються на кафедрі
  • Додати сучасні дисципліни, наприклад пов’язані зі штучним інтелектом

Висновки та прийняті рішення щодо змісту освітньої програми

  • Суттєво зменшено кількість дисциплін, що відносились до напрямку програмування – видалено зі списку обов’язкових «Основи об’єктно-орієнтованого програмування», «Основи візуального програмування», «Архітектура обчислювальних систем». Цей набір дисциплін був розташований в 2, 3 та 4 семестрах.
  • В освітню програму було додано дисципліни «Обробка текстової та графічної інформації», «Обладнання видавничо-поліграфічного виробництва», «Основи графічного дизайну поліграфічної продукції». Цей набір дисциплін розташований в 2 та 3 семестрах.
  • Завдяки такому додаванню було змінено розташування дисципліни «Видавнича справа і технічне редагування» з 3 на 4 семестр.
  • Додано у 5 та 6 семестрах нові сучасні дисципліни «Основи UІ/UX» та «Основи штучного інтелекту».
  • Дисципліну «Комп’ютерні мережі» замінено на дисципліну «Комп’ютерні мережі та захист інформації».
  • Дисципліна «Теорія кольору» перенесена зі списку вибіркових до списку обов’язкових дисциплін.
  • Дисципліни математичного направлення «Теорія ймовірностей та математична статистика» і «Статистичний аналіз даних» було перенесено зі списку обов’язкових до списку вибіркових.
  • Дві дисципліни «Організація баз даних» та «Проєктування баз даних» об’єднані в одну «Проєктування баз даних».
  • Всі дисципліни вільного вибору тепер оцінюються у 4 кредити ЄКТС.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.