ІТ-освіта: від теорії – до практики, від практики – до комплексу

Інформаційні технології давно стали невід’ємною частиною не тільки нашого повсякденного життя, але й діяльності компаній найрізноманітнішого профілю. Більш того, надалі їх роль буде лише зростати, тож, відповідно, зросте і потреба в ІТ- фахівцях високого класу. За прогнозами голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимира Семиноженка, до 2015 року дефіцит кваліфікованих фахівців у сфері інформаційних технологій може досягти 80 %. Це пов’язано, в першу чергу, з переходом економіки з сировинної галузі в інформаційну, і зростанням потреби в нових кадрах.
Цій же темі було присвячено листопадове засідання комісії в галузі знань «Інформатика та обчислювальна техніка» Науково-методичної ради МОН України , де були присутні д.т.н., професор НТУУ « КПІ» О.А.Павлов і голова Ради з конкурентоспроможності індустрії інформаційно-комунікаційних технологій України І.В.Лисицький . Присутні фахівці відзначали необхідність більш тісного взаємозв’язку університетської теорії та реальної практики.
Вже зараз такий комплексний підхід до освіти здійснюється на кафедрі автоматизованих систем управління НТУ «ХПІ ». Прочитати про це докладніше можна за посиланням.