8 березня 2023 року відбувся Science&Business – GIST Pitch Days – захід для науковців та підприємців з готовими наукоємними рішеннями, на якому є можливість презентувати свої стартапи та отримати фінансову підтримку на їхній розвиток. Подію було організовано Українським фондом стартапів, Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством освіти і науки України за підтримки партнера — GIST (Ініціатива «Глобальні інновації через науку та технології» – Global Innovation through Science and Technology initiative).) та спрямовано на підтримку інновацій та підприємництва в Україні.

Запис події на відеохостингу YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=boky9vNbf1I
Український фонд стартапів в телеграм: https://t.me/usfofficial
Веб-сайт ініціативи GIST: https://www.gistnetwork.org/gist-pitch-competitions

У події участь узяли українські новатори з прогресивними рішеннями у категорії охорони здоров’я, агро- та біотехнологій🧪🔬, зокрема й Health Helper – це український стартап, який спеціалізується на неінвазивних діагностичних пристроях для ранньої виявлення серцево-судинних захворювань.

Команда Health Helper була представлена викладачами Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”, кафедра підприємництва, торгівлі і логістики: аспірантом Павлом Самусем в ролі головного оперативного директора (COO), доцентом Ігорем Сосновим – головним менеджером та технічним директором (Chief Management and CTO), аспірантом Євгеном Застьолою – головним маркетинговим директором (CMO) та професоркою Оленою Сергієнко – головою компанії/фінансовим директором (CEO/CFO).

Health Helper – в соціальній мережі лінкедін: https://www.linkedin.com/showcase/hhelper
CEO Сергієнко О.А.: https://www.linkedin.com/in/olenaserhiienko/
COO та доповідач на пітчі Самусь П.О: https://www.linkedin.com/in/psamm/

Під час заходу Health Helper презентував свій інноваційний діагностичний пристрій, який забезпечує легкий і доступний спосіб для лікарів діагностувати різні хвороби серцево-судинної системи, забезпечуючи точну медичну інформацію фахівцям охорони здоров’я. Стартап отримав позитивний відгук від журі і був нагороджений фінансовоми грантом у розмірі 5 000 доларів (близько 200 тис. грн) для підтримки розвитку свого проекту.

За фінансової підтримки отриманої від GIST, Health Helper планує відновити втрачене доказове підтвердження через війну в Україні та продовжити розробку свого інноваційного діагностичного пристрою.

Загалом, участь Health Helper у Pitch Day № 1 Sсience&Business – GIST Pitch Days та отримання фінансової підтримки від GIST підкреслює важливість інновацій та підприємництва у сфері охорони здоров’я та потенціал неінвазивних діагностичних пристроїв у покращенні результатів лікування.