Шановні, колеги, ділимося наступною новиною, досить важливою для нас.
Університет Мюнстера “Universität Münster” (Münster, Nordrhein-Westfalen, Deutschland) https://www.uni-muenster.de/die-universitaet/en/index.shtml влаштував важливий захід у суботу, 24.02, з нагоди другої річниці війни в Україні.
Професорка, д.е.н Сергієнко Олена Андріанівна взяла участь у цьому важливому заході для української спільноти.
Мета – створення українського наукового центру для підтримки науковців з України. Обговорювали з німецькими науковцями подальше співробітництво у межах наукових досліджень. Програма включала вітання, промову міністра, панельну дискусію та інші заходи.
Також значущим було те, що на заході лунала українська музика. Участь у цьому заході відкрила нові можливості інтеграції України до ЄС в межах наукового суспільства.

В заході приймали участь
Die Ukraine und Europa Perspektiven des EU-Beitritts // Україна та Європа Перспективи вступу до ЄС

1. Вітання USIM ((Ukrainian Studies in Münster) Prof. Dr. Ricarda Vulpius
2. Привітання від проректора з міжнародних справ, трансферу та сталого розвитку Університету Мюнстера, Prof. Dr. Michael Quante (Prorektor für Internationales, Transfer und Nachhaltigkeit der Universität Münster)
3. Промова міністра федеральних і європейських справ, міжнародних справ і засобів масової інформації землі Північний Рейн-Вестфалія та голови Державної канцелярії Nathanael Liminski (Minister für Bundes- und Europaangelegenheiten, Internationales sowie Medien des Landes NRW und Chef der Staatskanzlei)

Панельна дискусія
Die Ukraine und Europa Perspektiven des EU-Beitritts // Україна та Європа Перспективи вступу до ЄС
1. Nathanael Liminski, Minister für Bundes- und Europaangelegenheiten, Internationales sowie Medien des Landes NRW und Chef der Staatskanzlei (міністр федеральних і європейських справ, міжнародних справ і засобів масової інформації землі Північний Рейн-Вестфалія та голови Державної канцелярії)
2. Prof. Dr. Niels Petersen, Öffentliches Recht, Völker- und Europarech (Публічне право, міжнародне та європейське право)
3. Prof. Dr. Irina Wutsdorff, Slavistik (Славіст)
4. Prof. Dr. Ricarda Vulpius, Osteuropäische Geschichte (Східноєвропейська історія)
5. Dr. Dariia Opryshko, Internationales und Europäisches Medienrecht am Institut für Informations-, Telekommunikations- und Medienrech (міжнародне та європейське медіа право, Інститут інформаційного, телекомунікаційного та медіа права)

Дякуємо, Шановному пану Nathanael Liminski (@nathanael.liminski), за підтримку України та допомогу з розвитком тісних відносин німецьких та українських науковців.
#УніверситетМюнстер #Наука #Україна