Ювілейна міжнародна конференція з інформатики, управління та штучного інтелекту

X міжнародна науково-технічна конференція «Інформатика, управління та штучний інтелект» (ІУШІ–2023) відбулася в онлайн форматі 10-12 травня на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та Донбаської державної машинобудівної академії (ДДМА, Краматорськ-Тернопіль).

Ювілейна конференція об’єднала майже двісті вчених з України, Азербайджану та Казахстану. Пленарне та секційні засідання проводились українською та англійською мовами. На конференції було представлено майже 100 доповідей від представників 26-ти вишів.

Конференція ІУШІ–2023 вкотре стала чудовою можливістю для її учасників дізнатися щось нове у напрямі сучасних інформаційних технологій та управління, поділитися власним досвідом.


Конференція «Інформатика, управління та штучний інтелект» почала свою роботу у 2014 році. Її перші організатори — НТУ «ХПІ», кафедра комп’ютерної інженеріїї та програмування вишу (раніше кафедра обчислювальної техніки і програмування). Вона починалася як внутрішньовузівська конференція, орієнтована на студентів, магістрів і аспірантів ХПІ. Спрямованість конференції, пов’язана з інформаційними технологіями, управлінням складними технічними системами, математичним моделюванням і штучним інтелектом, привернула увагу вчених України і країн близького та далекого зарубіжжя. Завдяки цьому, починаючи з 2015 року, конференція стала Всеукраїнською, а з 2016 року — міжнародною.


Детальніше на сайті НТУ “ХПІ”