Кафедра КІП один із організаторів міжнародної наукової конференції ПІМ-2023 у Фігурівці

Кафедра комп’ютерної інженерії та програмування  стала одним з організаторів виїзної Міжнародної науково-технічної конференції «Проблеми інформатики та моделювання» (ПІМ-2023). Вона відбулася на базі спортивно-оздоровчого центру «Політехнік» ХПІ в урочищі Фігуровка Харківської області. Цей 23-й науковий форум  провели Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» та Національний університет «Одеська політехніка». Конференція об’єднала майже двісті вчених з України, США, Німеччини, Польщі та Азербайджану. Її організаційний комітет очолили проректори з науково-педагогічної роботи ХПІ, професори:  Руслан Мигущенко та  Магомедємін Гасанов. У роботі форуму також взяв участь член Наглядової ради ХПІ, виконавчий директор Харківського відділення Українського союзу промисловців і підприємців Едуард Набока.

Заступником голови оргкомітету конференції було обрано завідувача кафедри комп’ютерної інженерії та програмування Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій ХПІ професора Олександра Заковоротного. До організаційного комітету також увійшли: директор Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г. Є. Пухова, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мохор; ректор Донбаської державної машинобудівної академії, професор Віктор Ковальов; проректор з навчальної роботи Національного дослідницького університету «Ташкентський інститут інженерів іригації та меліорації сільського господарства», професор Бахтіяр Худаяров; професор кафедри загальної та прикладної математики Азербайджанського державного університету нафти та промисловості Ханлар Гамзаєв; професор кафедри комп’ютеризованих систем та програмних технологій НУ «Одеська політехніка» Віталій Павленко та багато інших видатних вчених.

У конференції «ПІМ-2023»  взяли участь вчені з понад 14-ти міст України, США, Німеччини, Польщі та Азербайджану. Це: Чикаго, Штутгарт, Легниця, Баку, Запоріжжя, Київ, Львів, Одеса, Полтава, Черкаси, Чернівці, Харків та Краматорськ (Тернопіль).

Доповіді учасників були присвячені питанням  обчислювальних мереж і систем, елементів та пристроїв обчислювальної техніки та систем управління; математичного моделювання в науці, техніці, медицині та економіці; застосування інформаційних технологій;діагностики, контролю та надійності цифрових пристроїв і систем; нейрокомпʼютерів та нейронних мереж; розпізнавання образів та обробки зображень. Мова йшла і про мʼякі обчислення в інформатиці, моделюванні та управлінні; телекомунікаційні системи, мережі та технології; інтелектуальні медичні системи підтримки прийняття рішень; автоматизацію технологічних та виробничих процесів; компʼютеризовані мехатронні системи; сучасні інформаційні технології при створенні контенту та розробці відео-ігор.

 

🔗Детальніше на сайті: https://www.kpi.kharkov.ua/ukr/2023/10/02/hpi-organizuvav-vyyiznu-mizhnarodnu-naukovu-konferentsiyu-u-figurivtsi/