Вітання с захистом дисертаціі

16 листопада 2023 року відбувся захист дисертації, що подавалась на здобуття доктора філософії з комп’ютерної інженерії Челака Віктора Володимировича.

Віктор Челак почав займатись науковою діяльністю ще з другого курсу бакалаврату за науковим напрямком “Методи, програмні та апаратні засоби захисту інформації в комп’ютерних системах та мережах”. Щороку активно приймав участь в міжнародних технічний наукових конференціях, симпозіумах та заходах, висвітлював результати своєї наукової діяльності в періодичних фахових наукових журналах України та інших держав (Болгарія, Сполучені Штати Америки, Узбекистан). Бакалаврська та магістерська дипломні роботи Віктора Челака перемогали в конкурсах наукових робіт з номінацій “Захист інформації”. З 2019 по 2023 роки навчався в аспірантурі за спеціальністю “123 Комп’ютерна інженерія” (кафедра КІП).
Результати досліджень Віктора були впроваджені в системи безпеки компаній України (ФТ ГРУП) та США (SoftInWay, Inc.). Дисертаційна робота виконана в рамках декількох НДР, в яких Челак В.В. брав участь як виконавець та керівник. Крім того, теоретичні та практичні результати, що представлені в дисертації, мають впровадження в навчальний процес кафедри комп’ютерної інженерії та програмування НТУ “ХПІ”, таких як “Програмні засоби захисту інформації (англійською)”, “Реверсне програмування (англійською)”, “Проєктування систем виявлення та запобігання вторгнень” (ОП “Сучасне програмування, мобільні пристрої та комп’ютерні ігри”) та “Розробка систем антивірусного захисту” (ОП “Прикладна комп’ютерна інженерія).


Захід відбувся 16 листопада 2023 року за участю провідних науковців, докторів технічних наук, професорів НТУ “ХПІ”, ХНУРЕ та УкрДУЗТ.