​​Увага, студентам кафедр КМПС, ДММ та ФМП наполегливо раджу відвідати цю подію, а також запрошую всіх зацікавлених.

У середу, 9 жовтня 2019 року, в НТУ «ХПІ» відбудеться зустріч з американською астронавткою українського походження Гайдемарі Стефанишин-Пайпер. Політех стане єдиним харківським вишем, який відвідає астронавтка. Вона розповість про науку, дослідження та життя на борту космічної станції. Крім того, в ХПІ представлять програмно-апаратний комплекс «Moon Walk VR», за допомогою якого всі охочі отримають шанс прогулятися поверхнею Місяця.

Візит першої астронавтки українського походження Стефанишин-Пайпер організує Посольство США з нагоди Всесвітнього тижня космосу. Вона розповість студентам про особливості роботи міжнародного екіпажу на МКС і поділиться своїм досвідом перебування на космічній станції.

Програмно-апаратний комплекс «Moon Walk VR» розроблений з метою наочної демонстрації перспективного проекту освоєння Місяця, він включає:
– віртуальну прогулянку поверхнею Місяця та навколо місячної бази;
– ознайомлення з інфраструктурою і зовнішнім виглядом проекту «Місячна промислово-дослідна база» розробки КБ «Південне»;
– ознайомлення з технічними характеристиками і призначенням модулів місячної бази;
– інтерактивну взаємодію з об’єктами віртуального світу;
– інтерактивну презентацію розробок і технологій в галузі дослідження Місяця.

Основною особливістю програмно-апаратного комплексу «Moon Walk VR» є оптимізація та інтеграція конструкторських 3D моделей у віртуальну реальність, на базі ігрового движка Unreal Engine 4.

Дата і місце: 9 жовтня 2019 р., Головний (Ректорський) корпус НТУ «ХПІ».

Початок: з 10:00 до 12:00 — віртуальна прогулянка Місяцем (хол Головного корпусу);

з 12:00 до 14:30 — зустріч з астронавткою (2 поверх, 12 аудиторія, Головний корпус).