Інформація по загальним питанням:
заступник завідувача кафедри,
доцент Березка Тетяна Олександрівна
+38(099) 418-15-08
заступник завідувача кафедри,
доцент Березка Тетяна Олександрівна
+38(099) 418-15-08
Інформація щодо вступу:
доцент Матюхов Дмитро Володимирович
+38(099) 287- 91- 60
доцент Матюхов Дмитро Володимирович
+38(099) 287- 91- 60
Спеціальність 181 «Харчові технології»
Освітньо-професійна програма підготовки бакалавра спрямована на формування загальних і професійних компетентностей, необхідних для організації діяльності підприємств харчової промисловості та вирішення практичних завдань із забезпечення якості харчових продуктів.
Освітньо-професійна програма підготовки магістра розроблена для студентів, які прагнуть вдосконалити свої знання та уміння з харчових технологій за інженерним та науковим напрямами. Головним завданням програми підготовки магістра є формування у нього широкого науково-технічного кругозору. Програма збалансована щодо науково-дослідної, педагогічної, організаційно-технологічної, проектно-технологічної діяльності.
181.01 «Технології жирів, жирозамінників та ефірних масел»
Технології жирів, жирозамінників і ефірних масел ̶ це технології, що застосовуються в галузі розробки та масового випуску і зберігання всіх видів жирів, олій, масел, а також жировмісних продуктів і продуктів комплексної переробки олійної сировини.
До компетенції фахівців з технології жирів, жирозамінників і ефірних масел відносяться як традиційні, так і нові харчові технології.
Основні дисципліни, які складають фахову підготовку:
- Хімія жирів.
- Інноваційні технології переробки жирів.
- Контроль якості та безпека олійножирових продуктів.
- Технологічне обладнання олійножирових виробництв.
- Науково-практичні основи технології жирів і жирозамінників.
- Технологічні розрахунки, облік і звітність в галузі.
- Сучасні технології жирозамінників.
- Актуальні питання технологій видобування жирів.
- Інженерне проектування технологій олійно-жирової галузі
181.02 «Технології продуктів бродіння і виноробства»
Технології продуктів бродіння і виноробства – це технології для розробки, масового випуску та зберігання всіх видів продукції, що виробляється підприємствами бродильної промисловості.
Сферою діяльності фахівців з технології продуктів бродіння та виноробства є лікеро-горілчана, виноробна, пивоварна та безалкогольна галузі харчової промисловості.
Основні дисципліни, які складають фахову підготовку:
- Основи ферментології.
- Науково-практичні основи бродильних виробництв.
- Актуальні питання пивоваріння.
- Біохімія солоду і пива.
- Сучасні технології вина і коньяку.
- Технологічне обладнання бродильних виробництв і виноробства.
- Контроль якості та безпека продуктів бродіння та напоїв.
- Технологія води і водопідготовки бродильних виробництв.
- Актуальні питання технології спирту, лікеро-горілчаних виробів і безалкогольних напоїв.
- Технології переробки вторинних продуктів.
- Технології дріжджів та продуктів мікробного походження.
- Інженерне проектування технологій бродильних виробництв, алкогольних і безалкогольних напоїв.
Працевлаштування
Випускники працюють на підприємствах олійно-жирового комплексу України, на пивоварних заводах і малих пивоварнях, спиртових, лікеро-горілчаних, виноробних заводах, кондитерських фабриках, молокозаводах та інших підприємствах харчової промисловості, зокрема:
📌 Приймальна комісія інститута хімічних технологій та інженерії (ХТ)
Аудиторія № 29 хімічного корпусу
Контактна інформація: 📞 (057) 7076-784 📞 (057) 7076-446 ✉ vstup.ihti@khpi.edu.ua