Наукові статті співробітників кафедри

2023

  1. Optimization of the parameters of biocatalytic hydrolysis of vegetable oil using the methods of neural networks and genetic algorithms / P.O. Nekrasov, T.O. Berezka, O.P. Nekrasov, O.M. Gudz, S.M. Molchenko, S.I. Rudneva // Journal of Chemistry and Technologies. – 2023. – Vol. 31. – № 1. – рр. 140–146. (Scopus, DOI: https://doi.org/10.15421/jchemtech.v31i1.274704).
  2. Demydova A., Yevlash V., Аksonova O., Priss O. Study of ways to reduce the viscosity of sunflower lecithin // Food science and technology. 2023. Vol. 17, Issue 1. P. 4-11. Web of Science, DOI: https://doi.org/10.15673/fst.v17i1.2557
  3. Obtaining antioxidants from food industry waste and their use in fats / A. Demydova, S. Molchenko, T. Berezka, O. Piven, O. Chumak, O. Аksonova // Food science and technology. – 2023. – Vol. 17. – Issue 2. – P. 32–40.

Web of Science, DOI https://doi.org/10.15673/fst.v17i2.2598

  1. Petik, I., Litvinenko, O., Kalyna, V., Ilinska, O., Raiko, V., Filenko, O., Lutsenko, M., Romanova, T., Svishchova, Y., & Ivakin, O. (2023). Development of extruded animal feed based on fat and oil industry waste. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(11 (122), 112–120. Scopus, https://doi.org/10.15587/1729-4061.2023.275509
  2. Лебедєва К. О., Черкащина Г. М., Савченко Д. О., Матюхов Д. В., Лебедєв В. В. Вивчення біологічно-активних полімерних гідрогелів для регулювання водно-ліпідного балансу. Інтегровані технології та енергозбереження. – 2023. – № 2. C. 77-84.
  3. Кудрявцева Ю., Демидова А., Півень О. (2023). Зберігання та контроль якості лікеро-горілчаної продукції. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (4(18), 65–72. https://doi.org/10.20998/2413-4295.2023.04.09.

 

Матеріали конференцій:

  1. 1. Використання методів нейронних мереж і генетичних алгоритмів для дослідження біокаталітичного гідролізу олії / П.О. Некрасов, О.П. Некрасов, Т.О. Березка, С.М. Мольченко, О.М. Гудзь / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 585.
  2. Велетнюк Д.Є. Розробка рецептури йогуртового лікеру «Creamy harvest» з використанням планів Шеффе / Д.Є. Велетнюк, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 522.
  3. Винокурова А.П. Використання математичного моделювання при розробці рецептури лікеру «Anna Banana» / А.П. Винокурова, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 523.
  4. Гогоша А.Р. Розробка рецептури соусу «Tropical» з використанням математичної моделі «склад – властивість» / А.Р. Гогоша, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 532.
  5. Зінов’єва Є.О. Розробка рецептури кремового лікеру «Tropical Legend» / Є.О. Зінов’єва, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 553.
  6. Якушенков О.Д. Оптимізація рецептури плодового дистиляту / О.Д. Якушенков, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 627.
  7. Сидоренко Т.Р. Використання сімплекс-гратчастих планів для розробки рецептури лікеру / Т.Р. Сидоренко, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 606.
  8. Гончарова В.Г. Використання регресійного аналізу для розробки рецептури бутербродної пасти / В.Г. Гончарова, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 533.
  9. Подкоритов М.Я. Сімплексний метод планування експерименту для оптимізаціі рецептурного складу глінтвейну / М.Я. Подкоритов, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 596.
  10. Костюченко М.С. Використання діаграми «склад-властивість» для оптимізації рецептури ікри овочевої гарбузової / М.С. Костюченко, Півень О. М. / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 564.
  11. Кузьменко В.С. Оптимізація рецептурної композиції сиркової пасти з використанням ґратчастих планів Шеффе / В.С. Кузьменко, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 572.
  12. Триполка Д.Д. Використання сімплексного медоду планування експерименту для розробки рецептури лікеру / Д.Д. Триполка, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 616.
  13. Татарінова О.І. Використання сімплекс-гратчастого плану “склад-властивість” для оптимізації рецептури шоколаду з добавками / О.І. Татарінова, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 613.
  14. Чаплигін Л.А. Розробка рецептури шоколадно-горіхової пасти з використанням планів Шеффе / Л.А. Чаплигін, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 619.
  15. Ель Казма Д.М. Оптимізація рецептурного складу печива за допомогою регресійного аналізу / Д.М. Ель Казма, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 546.
  16. Демидова А.О. Дослідження впливу вмісту продуктів окиснення в соняшниковій олії на утворення в ній токсичних сполук – 3-MCPD-ефірів та ефірів гліцидолу / А.О. Демидова / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 540.
  17. Демидова А.О. Підвищення ефективності гідратування соняшникової олії за рахунок використання сульфату амонію / А.О. Демидова, К.І. Балишев / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 541.
  18. Матюхов Д.В. Особливості застосування мовної генеративної попередньо навченої трансформаційної моделі для вирішення актуальних задач науково-технічного і освітнього характеру в межах спеціальності “Харчові технології” / Д.В. Матюхов / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 584.
  19. Чумак О.П. Щодо отримання маслинової олії з неповними ацилгліцеринами // Scientific progress: innovations, achievements and prospects. Proceedings of the 5th International scientific and practical conference, February 6-8, 2023, Munich, Germany. – MDPC Publishing. Munich, Germany, 2023. – pp. 185-191. URL: https://sci-conf.com.ua/v-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-scientificprogress-innovations-achievements-and-prospects-6-8-02-2023-myunhen-nimechchinaarhiv/.
  20. Чумак О.П. Щодо дослідження тиражної суміші ігристого вина // Science and innovation of modern world. Proceedings of the 6th International scientific and practical conference, February 23-25, 2023, London, United Kingdom. – Cognum Publishing House. London, United Kingdom, 2023.– pp. 310-316. URL: https://sci-conf.com.ua/vi-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-science-and-innovation-of-modern-world-23-25-02-2023-london-velikobritaniya-arhiv/.
  21. Чумак О.П. Дослідження змін фізико-хімічних показників тиражної суміші ігристого вина під час вторинного бродіння // Progressive research in the modern world. Proceedings of the 7th International scientific and practical conference, March 29-31, 2023, Boston, USA. – BoScience Publisher. Boston, USA. 2023. – pp. 215-222. URL: https://sci-conf.com.ua/vii-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-progressive-research-in-the-modern-world-29-31-03-2023-boston-ssha-arhiv/.
  22. Чумак О.П. Одержання етилових естерів жирних кислот // European scientific congress. Proceedings of the 3rd International scientific and practical conference. Barca Academy Publishing, April 17-19, 2023, Madrid, Spain. – 2023. – pp. 165-171. URL: https://sci-conf.com.ua/iii-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-european-scientific-congress-17-19-04-2023-madrid-ispaniya-arhiv/.
  23. Чумак О.П. Щодо одержання триацилгліцеринів жирних кислот // // Progressive research in the modern world. Proceedings of the 8th International scientific and practical conference, 27-29 April, 2023, Boston, USA. – BoScience Publisher. Boston, USA, 2023. – pp. 223-229. URL: https://sci-conf.com.ua/viii-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-progressive-research-in-the-modern-world-27-29-04-2023-boston-ssha-arhiv/.
  24. Kizim S. B., Myronenko L.S., Timchenko V.K. (2023). Production of vegetable cream spread via probiotic lactic acid cultures. Хімія, Біо- і Фармтехнології, Екологія та Економіка в Харчовій, Косметичній та Фармацевтичній Промисловості: Збірник матеріалів XІ Міжнародної науково-практичної конференції, 18–19 листопада 2023 року – Харків: НТУ «ХПІ», с.16-22. ISSN 2409- 6423 https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/71125
  25. Neshtak A. L., Myronenko L.S., Timchenko V.K. (2023). Development of herbal antibacterial liquid soap against bacterial skin diseases. Хімія, Біо- і Фармтехнології, Екологія та Економіка в Харчовій, Косметичній та Фармацевтичній Промисловості: Збірник матеріалів XІ Міжнародної науково-практичної конференції, 18–19 листопада 2023 року – Харків: НТУ «ХПІ», с.43-49. ISSN 2409- 6423 https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/71125
  26. Kononenko S.Y., Myronenko L.S., Timchenko V.K. (2023). Comparison and selection of fermentation method that would be optimal for obtaining high quality cocoa beans. Хімія, Біо- і Фармтехнології, Екологія та Економіка в Харчовій, Косметичній та Фармацевтичній Промисловості: Збірник матеріалів XІ Міжнародної науково-практичної конференції, 18–19 листопада 2023 року – Харків: НТУ «ХПІ», с.220-230. ISSN 2409- 6423 https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/71125
  27. Mazin S. V., Myronenko L.S., Timchenko V.K. (2023). Effect of starch microencapsulation on survival of Lactobacillus casei and Bifidobacterium bifidum in mayonnaise sauce. Хімія, Біо- і Фармтехнології, Екологія та Економіка в Харчовій, Косметичній та Фармацевтичній Промисловості: Збірник матеріалів XІ Міжнародної науково-практичної конференції, 18–19 листопада 2023 року – Харків: НТУ «ХПІ», с.233-239. ISSN 2409- 6423 https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/71125.
  28. Piven O., Chunikhina T. (2023). Measurement uncertainty of density of anise extract as one of the components of new tincture. Uncertainty in measurement: scientific, normative, applied and methodical aspects (UM-2023): Theses of reports of XX International Scientific and Technical Seminar, Kharkov national university of radio electronics national scientific centre “Institute of metrology”, Technical university-Sofia union of the metrologists in Bulgaria, November 27-28, 2023, Р.18-19