Зустріч з Генеральним директором “ХАРКІВСЬКИЙ ЗАВОД ПІДЙОМНО-ТРАНСПОРТНОГО УСТАТКУВАННЯ”

21.11. 2022 г. на кафедрі ПТМіО організована зустріч з Генеральним директором “ХАРКІВСЬКИЙ ЗАВОД ПІДЙОМНО-ТРАНСПОРТНОГО УСТАТКУВАННЯ” Журавлем Олексієм Валерійовичем. Студентам спеціальностей 133 «Галузеве машинобудування» та 131 «Прикладна механіка» була прочитана лекція «Основи розробки та затвердження технічного завдання».

На лекції обговорювалася тема: на підставі яких факторів «народжується» Технічне завдання на розробку (проектування), виготовлення та постачання обладнання. Які бувають види ТЗ? Хто буває заявник: проектний інститут, при розробці та проектуванні виробничих потужностей, що знову будуються (або модернізація існуючого); безпосередньо Замовник (наприклад металургійний комбінат – заміна морально та фізично застарілого обладнання, що не відповідає сучасним стандартам та нормам).

Структура, особливості Технічного завдання, основні вимоги, зокрема, графіки виконання проекту. Обговорювався «ланцюжок» (життєвий цикл) ТЗ: від його складання та затвердження Замовником до здачі в експлуатацію крана Замовнику.

Розглядалося: як здійснюється контроль Замовника на всіх відображених у ТЗ етапах виконання замовлення (розробка проекту, його погодження із Замовником, виготовлення обладнання, здавання крана Замовнику, монтаж, пуско-налагодження, випробування, реєстрація в держорганах нагляду).