Кафедра туризму і готельно-ресторанного бізнесу НТУ «ХПІ»

DEPARTMENT OF TOURISM AND HOSPITALITY BUSINESS

Кафедра туризму і готельно-ресторанного бізнесу НТУ «ХПІ» - DEPARTMENT OF TOURISM AND HOSPITALITY BUSINESS

Науковий гурток

 

На кафедрі туризму та готельно-ресторанного бізнесу студентська науково-дослідна робота має свою специфіку, вибудовується на засадах багатопрофільності, демократичності, активності, творчості, взаємозв’язку і співдружності науки, навчальних практик та подорожей.

Основною метою діяльності студентського наукового гуртка є сприяння реалізації та представництво наукових, творчих, духовних та інших інтересів студентів.

На даний час cтудентський науковий гурток – це потужна студентська організація, що об’єднує студентів, які виконують науково-дослідну роботу згідно із кафедральною тематикою, виступають ініціаторами та співорганізаторами проведення в університеті навчальних та позааудиторних подій та заходів; працюють за науковими інтересами.

 

Положення про студентський науковий гурток 

 

План роботи наукового гуртка на 2022-2023 н.р.

План роботи наукового гуртка на 2023-2024 н.р.

План роботи наукового гуртка на 2024-2025 н.р.

Річний звіт про діяльність студентського наукового гуртка у 2023 р.

Річний звіт про діяльність студентського наукового гуртка у 2024 р.

 

ПРЕЗЕНТАЦІЇ НАУКОВИХ РОБІТ ЗДОБУВАЧІВ: 

Роботи переможців І етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа» і 242 «Туризм і рекреація», 2023/2024 н.р.:

  • «Віртуальні гіди в гастрономічному туризмі: перспективи розробки і впровадження» (презентація)
    Автори: Бондаревська Оксана, Маслюк Юлія (група БЕМ-2523а). Науковий керівник: к.е.н., доцент Чайка Т.Ю.
  • «Технологія кондитерських виробів із цукрового тіста з використанням продуктів переробки насіння ріпаку» (презентація)
    Автори: Ніколаєва Олександра, Маслюк Юлія (група БЕМ-1321б), Датченко Євгеній (група БЕМ-М2523а). Науковий керівник: к.т.н., доцент Куниця К.В.
  • «Еко–інновації в сфері гостинності» (презентація)
    Автори: Коваль Єлизавета, Копейченко Євген (група БЕМ-1321а). Науковий керівник: к.е.н., доцент Стригуль Л.С.
  • «Комплексна інтегрована безпечна діяльність закладів ресторанного господарства»
    Автори: Якименко Михайло (група БЕМ-М2523), Голованенко Іван (група БЕМ-1321а). Науковий керівник: к.т.н., професор Бухкало С.І.

Робота конкурсу «Туристична Україна», 2024 р.:

  •  «Формування та розвиток туристичного бренду регіонів України»
    Автор: Загребенєв Дмитро (група БЕМ-1423). Науковий керівник: к.г.н., доцент Носирєв О.О.

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:

ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму»  https://tourcenter.kh.ua/homct

Журнал “Ресторатор” 

Журнал “Академія гостинності”

Національна туристична організація України

Державне агентство розвитку туризму

Асоціація індустрії гостинності України

Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні www.greentour.com.ua

Всесвітня туристична організація https://www.unwto.org

RIBAS HOTELS (блог) https://ribashotelsgroup.ua/ru/blog

Poster https://joinposter.com/ua/blog

HOTELIER ACADEMY https://www.hotelieracademy.org/category/hotelier-tips

Google Академія https://scholar.google.com.ua/schhp?hl=uk