Вітаємо ювіляра!

25 січня виповнюється 90 років найстаршому співробітнику кафедри ПІІТУ, одному із засновників кафедри АУД, професору, кандидату технічних наук Олексію Васильовичу Горілому.
Олексій Васильович працював на кафедрі з моменту заснування – з 1964 р. Ось як він сам пояснює свій вибір:
– Мені хотілося займатися прогресивними проблемами. До того ж, після польоту Гагаріна, космічні дослідження були на піку популярності. І засновник кафедри Арег Вагаршакович Дабагян, і я – за вдачею своєї експериментатори, нам цікаво все нове, все незвідане.

Олексій Васильович – талановитий вчений та педагог, життя та устремління якого завжди були нерозривно пов’язані з нашим університетом. Напрями його наукової діяльності – теорія ймовірностей, економетрика, педагогіка та психологія вищої школи, а розвиток інтелекту та творчих здібностей учнів. Олексій Васильович довгі роки вів курс ігрового проектування в університеті, яке сприяє розвитку творчих здібностей майбутніх спеціалістів, їх вихованню.
Окрім наукової та педагогічної діяльності, Олексій Васильович має безліч захоплень: він захоплюється історією, археологією, нумізматикою, антикваріатом. До кожного предмета старовини він ставиться максимально уважно, прагне вивчити його історію та зробити її доступною для широкої аудиторії.
Людина найвищої освіченості та глибокого інтелекту, блискучий вчений та талановитий педагог, Олексій Васильович завжди користувався щирою любов’ю та повагою не лише колег по кафедрі та інституту КНІТ, а й усього колективу НТУ «ХПІ». Студенти не лише навчалися в нього майбутньої професії, а й переймали його величезний науковий та життєвий досвід.
Ми вітаємо Олексій Васильовича з 90-річчям та бажаємо йому міцного здоров’я та творчого довголіття!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *