КОМУНІКАТИВНІ ЗАХОДИ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОГО ХАРАКТЕРУ

КОМУНІКАТИВНІ ЗАХОДИ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОГО ХАРАКТЕРУ

2 лютого 2023 року відбулася чергова зустріч науково-педагогічних працівників кафедри соціології і публічного управління з майбутніми абітурієнтами.

В рамках профорієнтаційної роботи з метою надання особистісно-орієнтованої допомоги молоді, презентації НТУ «ХПІ», популяризації спеціальностей соціально-гуманітарного спрямування, зокрема 054 «Соціологія», 281 «Публічне управління та адміністрування», кафедрою соціології і публічного управління проведено зустріч з випускниками середньої загальноосвітньої школи № 112 (м. Дніпро).

Профорієнтаційна зустріч відбулась за участю учнів 11-х класів; представників керівництва школи; вчителів КЗО СЗШ №112; доктора наук з державного управління, професора, завідувача кафедри соціології і публічного управління Мороза Володимира Михайловича; доктора наук з державного управління, професора кафедри соціології і публічного управління Терещенко Діни Акрамівни; старшого викладача кафедри соціології і публічного управління Григор’євої Світлани Василівни.

Проф. Мороз В.М. наголосив, що вибір майбутньої спеціальності – один із найважливіших кроків у житті кожного. Для випускників середньої загальноосвітньої школи – вчасний, усвідомлений й обґрунтований вибір подальшого вектору розвитку в навчанні та самовдосконаленні дозволяє ефективно набути компетентності, оволодіти обраним фахом та досягти кар’єрного зростання. Важливим завданням є вибір закладу вищої освіти, в якому можна здобути якісну фахову освіту.

Проф. Терещенко Д.А. підкреслила універсальність спеціальностей 054 «Соціологія» і 281 «Публічне управління та адміністрування», наявність широкого спектру сфер для працевлаштування в розгалуженій мережі, як прибуткових, так і неприбуткових організацій; можливість використання знань і умінь практично в усіх галузях життя людини – в економіці, політиці, культурі, освіті тощо; можливість для кар’єрного росту в органах державної влади та місцевого самоврядування,  здійснення діяльності на різних рівнях публічного управління та адміністрування (муніципального, регіонального, загальнодержавного та міжнародного).

Під час спілкування зі старшокласниками презентовано переваги навчання в НТУ «ХПІ» за 102 спеціальностями, його лідерські позиції в рейтингах закладів вищої освіти; особливості навчальної, наукової і громадської діяльності нашого закладу, організацію дозвілля, можливості особистісного розвитку, перспективи подальшого працевлаштування випускників.

Майбутні абітурієнти з великим зацікавленням ознайомились із відеоматеріалами про наш «Політех», отримали розгорнуту інформацію щодо спеціальностей 054 «Соціологія» і 281 «Публічне управління та адміністрування» та почули багато корисного про перспективи молодих фахівців, які здобувають освіту саме в НТУ «ХПІ».

Щиро дякуємо учням СЗШ №112 за проявлені активність та зацікавленість, виконуючій обов’язки директора школи Шашніній Світлані Петрівні, класному керівникові 11-А класу Полій Людмилі Олександрівні, класному керівникові 11-Б класу Мешковій Валентині Вікторівні – за сприяння в організації та проведенні профорієнтаційних заходів.

Очікуємо нових зустрічей і результатів нашої співпраці – молодих висококваліфікованих соціологів і управлінців, які будуватимуть демократичне суспільство в Україні!

Поступово наближається час обрання ЗВО, у якому вступники-2023 проведуть свої найяскравіші роки студентського життя.

Чекаємо на майбутніх студентів в НТУ «ХПІ»  та зокрема на кафедрі соціології і публічного управління!

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.