ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ЗА УЧАСТЮ ПРОФЕСІОНАЛІВ-ПРАКТИКІВ

29 вересня 2023р. кафедрою соціології і публічного управління ННІ СГТ НТУ «ХПІ» (завідувач кафедри – професор, доктор наук з державного управління – Володимир МОРОЗ) для здобувачів вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» в режимі відеоконференції на платформі «Teams» була проведена гостьова лекція на тему: «Взаємодія органів казначейства України з розпорядниками бюджетних коштів державного бюджету» за участю практиків-професіоналів територіального управління Рахункової палати по Харківській, Полтавській та Сумській областях (у м.Харків).

Лекція проходила в межах виконання плану організаційно-виховної роботи кафедри соціології і публічного управління ННІ СГТ. Тема лекції безпосередньо пов’язана зі змістом викладання навчальної дисципліни «Урядове бюджетування та управління фінансами». В ході проведення лекції розглянуто функції та повноваження органів Казначейства України, розпорядників бюджетних коштів як учасників бюджетного процесу; здійснено аналіз діючих нормативно-правових актів з питань казначейського обслуговування бюджетних коштів; проаналізовано порядок здійснення видатків органами Казначейства та розпорядниками бюджетних коштів, їх взаємодія.

До зустрічі доєднались студенти спеціальності 054 «Соціологія», оскільки тема лекції є актуальною для них, як майбутніх аналітиків і управлінців.

Після лекції розгорнулася жвава дискусія й рефлексія за участі викладачів і студентів. Лекція відбулася в творчій та дружній атмосфері, а представлена інформація зацікавила студентів, які відчули важливість і перспективність обраних спеціальностей «Публічне управління та адміністрування» і «Соціологія». Викладачі, студенти висловили вдячність представникам органів державного управління за актуальну й змістовну лекцію, яка мотивувала студентів до подальшого саморозвитку та самовдосконалення.

Дистанційна форма навчання не повинна стати на заваді підвищення професійних компетентностей студентів, тому кафедра соціології і публічного управління НТУ «ХПІ» намагається всебічно підтримувати здобувачів вищої освіти та проводити зустрічі з теоретиками, практиками, зокрема в он-лайн режимі, що є вимогою сьогодення. Проведення подібних заходів є особливо актуальним, оскільки потрібно максимально наблизити підготовку фахівців до вимог ринку праці та запитів стейкхолдерів.

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.