5 ГРУДНЯ В УКРАЇНІ І СВІТІ ВІДЗНАЧАЮТЬ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВОЛОНТЕРА

 Святкова дата була заснована Генеральною Асамблеєю ООН в 1985 році (прийнято Резолюцією 40/212 від 17 грудня 1985 р.), повна назва свята — Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку. ООН закликала держави здійснити заходи з метою підвищення поінформованості про важливий внесок служби добровольців і тим самим спонукати ще більше людей в усіх сферах діяльності пропонувати свої послуги в якості добровольців як на батьківщині, так і за кордоном.

Поняття волонтерство або волонтерська діяльність походить від  французького слова  volontaire, тобто доброволець, в самому широкому сенсі може розглядатися як будь-яка добровільна суспільно корисна діяльність. Така діяльність має соціальну спрямованість, охоплює різні сфери життєдіяльності суспільства і може здійснюватися як окремими людьми, так і організаціями. Волонтерський рух сьогодні визнаний на рівні держави і регламентується Законом України «Про волонтерську діяльність».

В умовах воєнного часу поняття «волонтер» для України набуло надзвичайно важливого значення, адже це – сотні тисяч  людей, які забезпечують надійний тил нашій армії,  підтримку вимушеним переселенцям, допомогу малозабезпеченим верствам населення. За час повномасштабної війни волонтером став ледве не кожен українець. Шукати по всьому світу бронежилети, теплий одяг, турнікети  для захисників, купувати дрони та тепловізори для української армії, плести маскувальні сітки, готувати тони домашньої їжі та відвозити її на передову, знаходити потрібні ліки, здавати кров пораненим… І це лише частинка того, чим щодня займаються українські волонтери.

Дякуємо всім, хто допомагає нашій країні, за вашу працю, сміливість, самовідданість!

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.