СПІВПРАЦЯ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ ЗАДЛЯ ЯКІСНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 281 «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ»

26 грудня 2023р. кафедрою соціології і публічного управління ННІ СГТ НТУ «ХПІ» проведено круглий стіл зі стейкхолдерами з обговорення змісту, особливостей реалізації і перспектив розвитку освітніх програм зі спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» бакалаврського, магістерського і освітньо-наукового (PhD) рівнів вищої освіти.

В обговоренні взяли участь керівники та представники Головного управління Пенсійного фонду України у Харківській області: Дмитро Карпов – заступник начальника управління – начальник відділу захисту інформаційних систем управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України у Харківській області, Ігор Барабанов – начальник відділу адміністрування інформаційних систем та захисту інформації Управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області; головні спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України у Харківській області, які є партнерами випускової кафедри соціології і публічного управління, регулярно залучаються до реалізації освітнього процесу.

Мета заходу – актуалізація освітніх програм ОПП «Цифрове врядування», ОПП «Адміністративний менеджмент», ОНП «Публічна політка та управління соціально-економічними змінами» до вимог сьогодення, підвищення практичної спрямованості підготовки майбутніх публічних службовців відповідно до потреб сучасного ринку праці; забезпечення послідовності у підготовці майбутніх службовців та підвищення якості освітньої діяльності.

Гаранти звернулися із вступним словом до учасників заходу, наголосивши на важливості залучення стейкхолдерів до розробки освітніх програм з метою поліпшення їх змісту, ознайомили стейкхолдерів з особливостями освітніх програм, основними цілями, освітніми компонентами, що сприяють формуванню загальних і фахових компетентностей, а також сприяють досягненню програмних результатів навчання. Було наголошено, що відповідні освітні програми розроблено відповідно до вимог стандартів вищої освіти та відповідають побажанням здобувачів вищої освіти. Також було наведено результати врахування пропозицій та побажань роботодавців з попередніх заходів (засідань кафедри, круглих столів) з обговорення освітніх програмах.

У рамках круглого столу зі стейкхолдерами роботодавцями було висловлено ряд побажань та пропозицій до вдосконалення освітніх програм щодо формування необхідних знань та вмінь у здобувачів вищої освіти даної спеціальності, які є важливими для них як потенційних працівників системи публічного управління. Значну увагу було приділено змісту проходження різних видів практик.

За результатами обговорення ОПП «Цифрове врядування», ОПП «Адміністративний менеджмент», ОНП «Публічна політка та управління соціально-економічними змінами» за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» прийнято рішення щодо внесення змін до переліку вибіркових дисциплін; щодо складових освітніх компонентів і необхідності поглиблення вивчення певних тем з метою підвищення якості підготовки фахівців, наповнення змістових модулів програмними компетенціями, які висувають роботодавці до державних службовців.

Отримана корисна інформація під час обговорення слугуватиме основою для вдосконалення змісту та якості освітніх програм за спеціальністю 281.

Зустріч пройшла цікаво, плідно та стала корисною як для викладачів, так і для стейкхолдерів!

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.