НТУ ХПІ ВДОСКОНАЛЮЄ ВНУТРІШНЮ СИСТЕМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ НА ЗАСАДАХ ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ

Місія Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» досягається здійсненням ефективної, цілеспрямованої освітньої, науково-інноваційної та виховної діяльності, забезпечення якості вищої освіти на основі збереження і розвитку традицій класичного університету. Сьогодні в університеті сформована внутрішня нормативна база системи якості, яка охоплює стратегію розвитку університету на 2021–2025 рр., заходи з реалізації та прогнозні показники, Положення про організацію освітнього процесу.

В рамках реалізації політики університету у сфері якості, 10 січня 2024 р. відбулась робоча зустріч «Розвиток внутрішньої системи забезпечення якості освіти та удосконалення освітніх і управлінських процесів в НТУ ХПІ» представників відділу забезпечення якості освітньої діяльності НТУ, які координують роботу з поліпшення системи управління якістю в університеті, з науково-педагогічними працівниками кафедри соціології і публічного управління.

Головним акцентом зустрічі стало відображення основних викликів і тенденцій у забезпеченні якості вищої освіти та обговорення моделі внутрішньої системи забезпечення якості університету.

Начальник відділу забезпечення якості освітньої діяльності НТУ «ХПІ» Сергій Андрійович Єфименко відзначив важливу роль навчально-наукових інститутів і кафедр в системі управління якістю та підкреслив, що в сучасних умовах набуває особливої актуальності питання удосконалення в університеті управлінських та освітніх процесів, щоб вони стали підґрунтям для постійного поліпшення якості вищої освіти.

Робоча зустріч супроводжувалася конструктивним та плідним обговоренням організаційної структури внутрішньої системи забезпечення якості, основних функцій кафедр і відділу забезпечення якості освітньої діяльності, а також результатів моніторингу якості в 2023 році.

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.