24 СІЧНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ОСВІТИ (INTERNATIONAL DAY OF EDUCATION).

Своєю резолюцією від 3 грудня 2018 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 24 січня Міжнародним днем освіти, визнаючи її роль у досягненні миру та розвитку.

Освіта – це стратегічна основа розвитку не тільки особистості, а й суспільства в цілому, одна з умов успішного існування нації, гарантія національної безпеки, запорука консолідації та символ гідності.

Цього року ЮНЕСКО присвячує Міжнародний день освіти 24 січня вирішальній ролі, яку освіта та вчителі відіграють у протидії мові ворожнечі, явищу, яке останніми роками набуло поширення завдяки використанню соціальних мереж, завдаючи шкоди тканинам наших суспільств. Як зазначає Одрі Азуле, Генеральний директор ЮНЕСКО, прискорене поширення мови ворожнечі є загрозою для всіх спільнот. Наш найкращий захист – це освіта, яка має бути в основі будь-яких мирних зусиль, надання можливості людям будь-якого віку деконструювати мову ненависті та закласти основи інклюзивного, демократичного суспільства, яке поважає права людини. Щоб досягти успіху, нам потрібно краще навчати та підтримувати вчителів, які перебувають на передовій у подоланні цього явища.

Попри те, що світ відзначає це свято лише декілька років, це чудова нагода згадати, що саме освіта рухає суспільство вперед та є фундаментом  розвитку економіки країни.

Бажаємо усім учасникам освітнього процесу міцного здоров’я, натхнення, добробуту і нових звершень в ім’я України.

Перемоги та миру нам усім!

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.